Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Ziua Internațională a Apei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ziua Internațională a Apei Share Ziua Internațională a Apei


2013 a fost proclamat Anul internaţional al cooperării în domeniul apei de către Adunarea generală a Naţiunilor Unite. Apa este o resursă vitală pentru oameni, care nu cunoaşte frontiere. 148 de ţări au cel puţin un bazin hidrografic transfrontalier.

În contextul marcat de presiunea tot mai importantă asupra resurselor de apă dulce, provocată de creşterea nevoilor alimentare, de urbanizarea rapidă şi de schimbările climatice, obiectivul acestui An este de a atrage atenţia asupra beneficiilor cooperării în domeniul gestiunii apei. Acest eveniment internaţional este marcat la Cluj de Institutul Francez printrun seminar cu tema « Accesul la apă şi la epurare în România » care reuneşte în data de 26 martie experţi români şi francezi din domeniu.

De asemenea, vor fi prezentate 2 expoziţii cu caracter pedagogic, traduse în limba română: « Apa în centrul ştiinţei » (din 22 martie la CORA Cluj) şi « Apa – o resursă vitală » (din 22 martie la Mediateca Institutului francez şi din 25 martie la Biblioteca Judeţeană Cluj), precum şi o serie de filme documentare pentru copii în săptămâna « Să ştii mai multe, să fii mai bun!» 1-5 aprilie. Pentru mai multe detalii www.institutfrancaisroumanie. com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută