Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Am văzut: Cursă infernală

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Am văzut: Cursă infernală Share Am văzut: Cursă infernală


Să găseşti reţeta de succes pentru un film de acţiune devine din ce în ce mai complicat. La fel de greu de surprins suntem şi noi, cei care urmărim cu interes acest gen de producţii. **Cursă infernală/Vehicle 19** reuşeşte printr-o manieră unică să te ţină în priză.

Prin definiţia lor filmele de acţiune marca Hollywood sunt făcute să vândă. Comerciale cât se poate, dar la ce mod este făcut scenariul să rămână filmul toţuşi “proaspăt”? Răspunsul pare să îl fi găsit regizorul şi scenaristul **Mukunda Michael Dewill**. Fără prea multe “aranjamente”, suntem purtaţi alături de protagonist într-o călătorie periculoasă.

Ajuns într-un oraş străin, un deţinut eliberat pe cauţiune (**Paul Walker**), închiriază o maşină care-l aruncă într-o cursă infernală atunci când descoperă în portbagaj un „pasager” nedorit, o femeie legată de mâini şi de picioare. Pentru că a închiriat maşina care nu trebuia, se trezeşte acum cu toată poliţia pe urmele lui, iar autorităţile vor cu orice preţ ca femeia din maşină să nu depună mărturie într-un caz care implica **poliţişti corupţi**.

Filmul este parte din cunoscuta franciză **Fast & Furious**, de aici şi graba cu care se întâmplă lucurile. Pelicula abundă de adrenalină şi te face să aştepţi cu sufletul la gură următorul pas al eroului, însă filmul nu este unul tocmai previzibil chiar dacă nu ar fi tocmai surprinzător să se întâmple asta.

Marele rateu al acestei producţii este **lipsa de credibilitate a faptelor**. Scenariul este mult prea exagerat. Asta ca să nu mai vorbim despre gafele de proporţii la nivelul logicii cu care se desfăşoară întreaga cursă nebunească. Personal recomand acest film pentru **o seară energică la cinema**. “Cursă infernală” îţi va oferi mai multă adrenalină şi vitalitate decât o cursă de maşinuţe, dar nu îţi va rafina gustul în materie de filme bune.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută