Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Ursul de aur ajunge la Sala Union

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ursul de aur ajunge la Sala Union Share Ursul de aur ajunge la Sala Union


Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte marți, **19 martie**, de la ora 19:00, proiecţia filmului **Poziţia Copilului**, distins cu Ursul de Aur pentru Cel mai bun film la Festivalul de la Berlin de anul acesta.

Proiecţia va fi urmată de o discuţie la care vor participa regizorul, scenaristul și producătorul Călin Peter Netzer, producătoarea Ada Solomon, actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu și Adrian Titieni. Realizatorii vor prezenta publicului trofeul Ursul de Aur obținut la Berlin.

" "

Cel de-al șaptelea eveniment din cadrul **KINObservator**-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, este al treilea din 2013, după cele dedicate filmelor Rocker de Marian Crișan și Killing Time de Florin Piersic Jr. În noiembrie și decembrie 2012, Sala Union a mai găzduit patru evenimente de succes, avându-i ca invitați pe regizorii **Cristian Mungiu**, Dan Chişu, Paul Negoescu şi Radu Gabrea, alături de o parte dintre membrii echipelor filmelor lansate de ei.

Primul lungmetraj românesc distins vreodată cu acest trofeu, a obținut și **Premiul FIPRESCI**, acordat de Federația Internațională a Criticilor de Film.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută