Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Noul film al lui Robert Redford va închide Cinepolitica

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noul film al lui Robert Redford va închide Cinepolitica Share Noul film al lui Robert Redford va închide Cinepolitica


Thriller-ul politic „The Company You Keep”, în regia lui Robert Redford, va putea fi văzut în premieră în România, într-o proiecție unică, în închiderea celei de-a doua ediții a **Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica**, pe **7 aprilie**, la Cinema Studio. Lansat la Veneția, anul trecut, filmul va ajunge în cinematografele din Statele Unite pe 5 aprilie, cu două zile înainte de premiera românească la Cinepolitica.

Primit cu entuziasm la Festivalul de la Veneția și mai apoi la cel de la Toronto, „The Company You Keep” îl readuce pe **Robert Redford**, la 76 de ani, în dublă ipostază, de actor și regizor, la cinci ani după „Lions for Lambs” (2007).

Redford, care deține rolul principal, și-a asigurat o **distribuție selectă**, cu nume ca Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Anna Kendrick, Stanley Tucci, Sam Elliott, Terrence Howard, Richard Jenkins și Chris Cooper.

În „The Company You Keep”, o adaptare după un roman de Neil Gordon, Robert Redford joacă rolul unui avocat văduv, tată al unei fetițe, a cărui viață e complet dată peste cap atunci când **adevărata lui identitate e dezvăluită** de către un reporter (Shia LaBeouf). Cu decenii în urmă, fusese membru al The Weather Underground, o grupare radicală acuzată de incendieri și crime în timpul protestelor împotriva războiului din Vietnam.

Descoperirea vine în contextul în care una dintre fostele militante, Susan Solarz (Susan Sarandon), este arestată și judecată. De teamă că va pierde tot, inclusiv pe fiica sa, acesta fuge în căutarea celui care i-ar putea curăța numele și trecutul și se întâlnește cu foștii săi camarazi din anii 70.

Robert Redford vine cu cea mai împlinită operă a sa din ultima vreme, ca actor și regizor în **“The Company You Keep”**, un thriller intens și totuși admirabil de reținut despre un fugar forțat să iasă din ascunzătoare după 30 de ani și să-și dovedească nevinovăția”,

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută