Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Red Bull Collective Art, s-a dat startul la înscrieri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Red Bull Collective Art, s-a dat startul la înscrieri Share Red Bull Collective Art, s-a dat startul la înscrieri


Înscrierile pentru Red Bull Collective Art, cel mai mare proiect de artă colectivă, au început şi se vor încheia pe **23 martie**, artişti din toată lumea – designeri, fotografi, scriitori etc. – fiind invitaţi să participe la realizarea acestuia.

Proiectul Red Bull Collective Art aduce conceptul **”cadavre exquís”** în era digitală. “Cadavre exquís” este o tehnică de creaţie colectivă introdusă prima dată de suprarealişti în jurul anului 1925. Este metoda prin care cuvinte şi imagini sunt alăturate în mod colectiv într-un ansamblu. Această compunere este realizată de mai mulţi participanţi, pe rând, fiecare având ca punct de pornire finalul lucrării anterioare, în scopul creării unei piese unice de arta colectivă.

Timp de două săptămâni, **Red Bull Art Collective** va permite artiştilor din toată lumea să participe în acest proiect, produsul final urmând să fie o piesă de artă la scară internaţională, fără precedent, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Red Bull Collective Art este deschis tuturor, de la designeri şi artişti la fotografi şi scriitori, singura condiţie fiind ca persoanele respective să împărtăşească un interes comun: scopul de a crea şi de a-şi împărtăşi lumii creaţia. Prin acest proiect, Red Bull, în parteneriat cu Adobe, oferă talentelor din toată lumea şansa de a participa la crearea a ceea ce ar putea deveni cea mai mare şi mai diversificată operă de artă din lume.

Piesa centrală a proiectului Red Bull Collective Art este site-ul www.redbullcollectiveart.com, un instrument care facilitează contactul şi interacţiunea cu surse de inspiraţie şi oameni din toată lumea. Participanţii **se înscriu online** şi îşi vor putea alege un interval de timp în care să intervină cu contribuţia personală. Participanţii pot pur şi simplu să descarce modelul şi pot prelucra în orice mod doresc imaginea, care va fi apoi încărcată şi adăugată operei de artă finale. Proiectul va fi unul global, orice artist putând să-şi pună amprenta personală asupra acestuia.

Cu participanţi din **85 de ţări**, Red Bull Collective Art va crea o piesă de artă colectivă unică şi care va fi apoi vizionată de o audienţă globală atât online, cât şi în cadrul unor expoziţii de artă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută