Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Poziţia copilului în premieră la TNB

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Poziţia copilului în premieră la TNB Share Poziţia copilului în premieră la TNB


“Poziţia copilului”, de Călin Netzer, primul lungmetraj românesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, va avea premiera de gală la **Teatrul Naţional Bucureşti**, luni, la ora 19.30, informează Parada Film.

Filmul poate fi văzut de spectatorii din România începând din **8 martie**. În prima săptămână, filmul va rula în **35 de cinematografe** din peste 20 de oraşe, printe care: Bucureşti, Cluj, Arad, Timişoara, Constanţa.

Premiera de gală a filmului va avea loc pe 4 martie, de la ora **19.30**, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Pe covorul roşu sunt aşteptaţi actorii şi membrii echipei “Poziţia copilului”, personalităţi din media, cultură, politică şi societatea civilă, şi susţinătorii filmului în campania **”Susţine România la Berlinală”** – Ivan Patzaichin, Cristian Ţopescu, Laura Badea, Alina Dumitru.

O **proiecţie specială**, deschisă publicului, va fi organizată şi la Cinema City din AFI Cotroceni miercuri, **6 martie**, de la ora 20.00. Spectatorii vor avea ocazia să-i cunoască la începutul proiecţiei pe protagoniştii filmului distins cu unul dintre cele mai importante premii din cinematografia mondială – regizorul Călin Peter Netzer, producătoarea Ada Solomon, actorii Bogdan Dumitrache, Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, Ilinca Goia, Nataşa Raab, Florin Zamfirescu.

**”Poziţia copilului”** îşi continuă, în paralel, **cariera internaţională**. După Ursul de Aur obţinut la Berlin , filmul este una dintre cele mai râvnite achiziţii în rândul distribuitorilor din lumea întreagă. Pelicula, ale cărei vânzări internaţionale sunt gestionate de compania germană **Beta Cinema**, va fi proiectată în Franţa, Germania, Austria, Elveţia. Totodată, Beta Cinema este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite şi Marea Britanie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută