Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

“Frumoasa adormită” deschide Cinepolitica

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Frumoasa adormită” deschide Cinepolitica Share “Frumoasa adormită” deschide Cinepolitica


**Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica** va debuta în cadrul celei de-a doua ediţii, cu cel mai recent film al renumitului cineast italian **Marco Bellocchio** numit **„Bella addormentata”/ „Dormant Beauty”**. Filmul va fi proiectat în premieră în România, la deschiderea festivalului.

Unicul festival de gen din România, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica va avea loc între **2 şi 7 aprilie**, la **Cinema Studio** şi **Cinema Elvira Popescu** și le va propune cinefililor o selecţie de filme alese, dezbateri şi întâlniri memorabile.

Inclus în competiția **Festivalului de la Veneția**, anul trecut, „Bella addormentata” a fost unul dintre filmele favorite ale presei internaționale și a generat dezbateri intense pe un subiect extreme de delicat, cel al **eutanasiei**.

**Marco Bellocchio** pornește de la cazul real al **Eluanei Englaro**, o tânără care a stat **17 ani** în stare vegetativă înainte de a fi decuplată de la aparate, în 2009, pentru a vorbi despre dreptul la moarte. A fost prima eutanasie oficială din Italia și, deși tatăl câștigase în instanță dreptul de a-și lăsa fiica să moară, după 11 ani de procese, statul italian s-a opus printr-un decret și prin măsuri administrative. **Profund, inteligent** și **provocator**, filmul lui Marco Bellocchio combină secvențele cu actori cu imagini de arhivă, în trei povești complexe.

Marco Bellocchio este unul dintre cei mai apreciați **regizori italieni**, un obișnuit al festivalurilor de la **Cannes** și **Veneția**. Regizorul nu s-a ferit, de-a lungul carierei să adopte de subiecte controversate, majoritatea legate de **lumea politică** și a **Bisericii**.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută