Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Despre a vorbi în public şi a fi un bun lider

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Despre a vorbi în public şi a fi un bun lider Share Despre a vorbi în public şi a fi un bun lider


De mai bine de 3 ani de zile, în oraşul de pe Crişul Repede, orădenii pot învăţa, săptămână de săptămână, arta de a vorbi în public şi de a fi buni lideri. Este vorba despre primul club de public speaking şi leadership din Oradea, cunoscut sub denumirea de Oradea Toastmasters. Clubul este parte a organizaţiei Toastmasters International, aflată în peste 120 de ţări din întreaga lume, prezent şi în ţara noastră în mai multe oraşe.

La sfârşitul lunii februarie, organizaţia locală, Oradea Toastmasters, a desfăşurat primul training de public speaking, oferind ocazia orădenilor de a afla mai multe despre această ce înseamnă acest club şi care sunt beneficiile lui, dar şi cum pot să pregătească mai bine un discurs sau chiar să improvizeze unul.

Despre Toastmasters International Toastmasters International (TI) este o organizaţie internaţională non-profit, prezentă în lumea întreagă, şi are ca scop acela de a-i ajuta pe membrii săi să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare, prezentări în public şi leadership. În cadrul unei şedinţe, a cărei durată nu depăşeşte o oră, se regăsesc trei secţiuni: prima cuprinde discursurile pregătite – unde participă doi, maxim trei vorbitori – , a doua parte cuprinde discuţiile improvizate pe diverse subiecte, iar ultima parte cuprinde evaluările. În cadrul primei părţi, vorbitorii se ghidează după manualul de comunicare, care cuprinde 10 lecţii, iar la finalul parcurgerii acestora, membrul dobândeşte un certificat de competenţă, a cărui recunoaştere, este una internaţională. În ţara noastră, primul club Toastmasters a fost înființat la Timișoara, cluburi similare fiind deschise
şi la București, Cluj-Napoca, Brașov, Oradea, Iași, Suceava și Brăila.

### Despre Oradea Toastmasters

La Oradea, clubul a ajuns în anul 2010, de atunci dezvoltându-se în mod continuu prin membrii săi, şi oferindu-le un cadru bun pentru dezvoltare personală şi profesională. Fiecare întâlnire, care are loc în fiecare miercuri, de la ora 19.15,
la Start Business Center – Incubatorul de Afaceri, aduce cu ea lucruri inedite, nu doar că îţi dezvolţi abilitatea de a vorbi în public, cât şi înveţi de la ceilalţi membri, care prin experienţa lor pot să te îndrume să continui.

La finele lunii februarie, clubul a organizat şi primul training, deschis tututor orădenilor pasionaţi de arta vorbirii în public. Bazat pe lecții din seria BETTER SPEAKER SERIES, realizate de Toastmasters International, trainingul a oferit informaţii privind beneficiile clubului, roluri în cadrul şedinţelor, cum să organizezi mai bine un discurs, cum să îţi stăpâneşti frica de a vorbi în public în faţa unui auditoriu sau cum se poate susţine, fără de emoţii, un discurs improvizat.

Trainingul a fost organizat pe 3 mari părţi. În prima parte, s-au prezentat beneficiile unui membru Toastmasters – pe lângă discursurile pregătite şi cele improvizate, un membru îşi asumă roluri active în cadrul şedinţei unde învaţă să asculte şi foarte
important, să ofere feedback constructiv. În partea a doua, s-a indicat modul cum poate fi organizat mai bine un discurs şi care trebuie să aibă o structură bine stabilită, care cuprinde: introducere, cuprins şi concluzie. În ultima parte, cu ajutorul unor
exerciţii de control ale fricii, au fost evidenţiate tehnicile de a dezvolta un discurs improvizat, iar participanţii au fost puşi în faţa faptului, în cadrul secţiunii de discursuri improvizate în care au vorbit despre: dimineaţa perfectă, slujba perfectă, ziua perfectă, maşina perfectă, locuinţa perfectă sau chiar vacanţa perfectă.

Acest seminar a fost primul din cadrul unui şir mai amplu de evenimente care vor fi organizate în următoarea perioadă de către acest club. Membri acestui club susţin că vor organiza chiar şi un concurs de discursuri, precum şi alte evenimente la
care sunt invitaţi toţi orădenii pasionaţi de public speaking şi leadership, şi care doresc să se alăture acestei organizaţii.

Mai mult decât atât, pentru cei care doresc să afle mai multe despre Oradea Toastmasters, pot afla afla pe îndelete şi pe
site-ul www.oradea.toastmasters.ro, respectiv pe pagina de [Facebook](https://www.facebook.com/OradeaToastmasters), loc unde vă sunt puse la dispoziţie nu doar răspunsuri la întrebări, ci şi discursuri deja pregătite, precum şi să aflaţi despre ataşamentul membrilor pentru acest club, şi ce anume îi determină să rămână în continuare în cadrul clubului Oradea Toastmasters.

Şi dacă toate acestea nu sunt îndeajuns, cel mai bine vă puteţi convinge participând la şedinţele acestui club, unde veţi putea afla mai multe despre vorbitul în public, dezvolta şi chiar perfecţiona această abilitate.

La Toastmasters nu se prăjeşte pâine, ci se învaţă arta vorbirii în public!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută