Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2013
Arhiva Zile si Nopti

Am gustat: Pepper Steak la Divino

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Am gustat: Pepper Steak la Divino Share Am gustat: Pepper Steak la Divino


Aşa cum aţi dedus din titlul articolului, am revenit la restaurantul Divino pentru o nouă „provocare” culinară. Chef Gigi continuă cursa sa în concursul lansat de noi, “Urmăreşte-l pe Vatel”, şi ne-a invitat să încercam alte două preparate de înaltă ţinută culinară.

Gustarea caldă a fost un aperitiv din trei tipuri de paste: fusilli cu creveţi şi rozmarin, tagliatelle carbonara cu salvie, tortellini arrabiata cu busuioc. Un „triumvirat” delicios de paste, de care nici Roma antică nu a vut parte. Pentru felul de bază, chef-ul de la restaurantul Divino ne-a pregătit un pepper steak cu sos bearnaise. Împrumutând numele regiunii Béarn, din sud-vestul Franței, sosul bearnaise a făcut carieră în bucătăria modernă, din cele mai discrete bistrouri şi până în restaurantele de lux pariziene.

Acest sos, rudă apropiată a sosului olandez, este în egală măsură simplu la nivel de ingrediente, rafinat cât e vorba de gust şi delicat când e vorba de realizare. Este unul dintre principalele motive pentru care marile restaurante au sosieri, bucătari specializaţi exclusiv în realizarea sosurilor. Geniu fragil al sosurilor, bearnaise-ul este indispensabil cărnii de vită sau peşte, dar şi legumelor. Inspiratul Chef Gigi l-a asociat cu papiote de fasole verde în bacon.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută