Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Rocker, vizionare şi dezbatere la Union

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Rocker, vizionare şi dezbatere la Union Share Rocker, vizionare şi dezbatere la Union


Sala Union (Paul Călinescu) a Cinematecii Române (Strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte Vineri, **1 martie**, de la ora 19:00 proiecţia filmului Rocker, una dintre primele premiere româneşti importante ale anului 2012.

Proiecţia va fi urmată de o discuţie la care vor participa **regizorul şi scenaristul** Marian Crişan, actorii Alin State, Crina Semciuc şi Ionuţ Nicolae alături de numeroşi membrii ai echipei.

Cel de-al cincilea eveniment din cadrul **KINObservator**-ului, program organizat de Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română în colaborare cu revista „Observator cultural”, urmează să aducă la Sala Union un fim românesc îndrăzneţ.

Rocker, o producţie Mandragora distribuită de Transilvania Film, este cel de-al doilea lungmetraj al lui **Marian Crişan**, un nou succes internaţional alături de debutul Morgen (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul Megatron, distins cu Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes (2008).

Noul film a avut premiera mondială în cadrul **Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian**, unde a participat în competiţia secţiunii **Nuevos Directores**. De curând, Rocker a fost proiectat în secţiunea competiţională a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste şi la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg, fiind în continuare solicitat în competiţii internaţionale.

Filmul prezintă dragostea lui Victor, un rocker la 45 de ani, pentru fiul său Florin care depăşeşte limitele a ceea ce e social şi moral acceptat. Viaţa de zi cu zi a tatălui orbitează în jurul fiului său, dependent de droguri. Disperat şi gata de a depăşi orice obstacol pentru a-i asigura fericirea, Victor ajunge să fure şi să se umilească. Pe lângă legătura de sânge, ceea ce îi uneşte şi mai mult pe cei doi e muzica rock.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută