Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Buena Vista revine în România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Buena Vista revine în România Share Buena Vista revine în România


Există muzică cubaneză și există Buena Vista Social Club. Dovadă stau premiile Grammy câștigate de-a lungul timpului, dar și zecile de apariții live în cele mai cunoscute săli și la cele mai importante festivaluri din Asia, America, Australia sau Europa.Buena Vista Social Club revin în România, **pentru prima dată în formulă completă**, pentru două concerte unice: la Sala Palatului din București în data de **25 iunie** și a doua zi, 26 iunie, la Sala sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

**Wim Wenders** a avut motive întemeiate când i-a ales pe Ibrahim Ferrer, Ruben Gonzalez, Cachaito Lopez, **Compay Segundo**, Omara Portuondo sau Eliades Ochoa să filmeze un documentar antologic despre muzica cubaneză (Buena Vista Social Club, 1999).

Aceștia sunt reprezentanții cei mai de seamă ai vârstei de aur a muzicii din **insula din Caraibe**, cei fără virtuozitatea cărora iubitorii de muzică din întreaga lume nu ar fi aflat de Chan Chan, El Cuarto de Tula, Candela sau Dos Gardenias.

După câteva vizite de neuitat la București şi Cluj, dar și o serie de proiecte muzicale care li se aseamănă doar prin denumire și**proveniență geografică**, adevărații pionieri și ambasadori ai stilurilor **son montuno**, danzón, cha cha cha sau bolero revin în România, de data aceasta în formulă completă. Spectatorii din Transilvania sunt familiarizați cu farmecul și prezența scenică a lui Eliades Ochoa și a muzicienilor din Buena Vista Social Club în urma concertelor de succes susținute în 2007 și 2009, iar acum vor avea ocazia să-i vadă, pentru prima dată, în formulă completă.

Pentru concertul de la **Sala Palatului – Bucureşti**, biletele costă între 75 și 300 lei și sunt disponibile pe www.bilete.ro, la Casieria Palatului Național al Copiilor București și la casieria Metrou Unirii 1 București, precum și în rețeaua Eventim, pe eventim.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului.

Clujenii vor da pentru spectacolul de la **Sala Sporturilor din Cluj-Napoca** între 59 și 195 lei și biletele sunt disponibile la birourile Diesel Club (P-ţa Unirii 10), Polus Center (Diesel Cafe), Iulius Mall (Cărtureşti), în reţeaua Eventim şi on-line, pe www.dieselclub.ro, eventim.ro, bilete.ro, myticket.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută