Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Burn the Streets 2013

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Burn the Streets 2013 Share Burn the Streets 2013


Cea de-a treia ediţie a concursului de **jibbing burn the Streets** a avut loc în **Piaţa Revoluţiei** din **Baia Mare**, unde peste 1000 de iubitori ai sporturilor extreme s-au adunat în centrul oraşului pentru a urmări cele mai tari trick-uri de snowboarding urban ale momentului.

Concursul s-a detaşat complet de alte competiţii similare prin setup-ul extrem de **inovativ**, în special prin sistemul special de propulsare a atleţilor de la bază către vârful construcţiei, printr-o **coarda elastică**.

**Sportivii** au fost nevoiţi ca, pe lângă tehnica clasică de **jibbing** să execute şi o altă probă, respectiv aceea în care ei sunt traşi cu o coarda aflată sub presiune de la baza construcţiei în sus, escaladează construcţia, şi abia apoi, pe coborare, îşi încep numarul propriu-zis.

Pe primul loc s-a clasat **snowboarderul burn** din Ungaria, **Bazsi Takacs**, la el mergând marele premiu de 1000 de euro. Locul doi şi câştigătorul a 500 de euro a fost tot un rider burn, însă de data aceasta din Romania, **Adolf Gherghelah (Bobo)**, în timp ce pe locul trei, cu 250 de euro premiu, a fost riderul **Tapalaga Peter**. Pe locurile patru si cinci s-au clasat **Mosutiu George** şi **Adrian Gente**. Un premiu special a fost acordat sportivului **Mirescu Ştefan** respective titlul de **Best Skier**.

Ediţia din acest an a competiţiei a avut o tematica aparte, una tradiţionalistă, ea fiind inspirata din motive specific **maramureşene**.

**Burn the Streets 2013** a fost o invitaţie la întoarcerea la rădacini, nu doar prin tema etnica, ci şi prin difuzarea, în premiera în
Baia Mare, a lung-metrajului **We Ride – the Story of Snowboarding**, o călătorie cinematografică extrem de convingătoare, dramatică şi plină de eleganţă, în istoria snowboarding-ului..

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.