Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Teatrul ”Radu Stanca” invitat la Salzburg

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Teatrul ”Radu Stanca” invitat la Salzburg Share Teatrul ”Radu Stanca” invitat la Salzburg


Spectacolul „Jurnalul unui nebun / Tegebuch eines Wahnsinnigen“, a fost prezentat la Salzburg, în Austria, de secția Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu. Odeion Kulturforum Salzburg a reunit în acest an şapte producţii de teatru şi dans sub umbrela unui festival care a avut loc pe parcursul a trei luni de zile. Evenimentul din acest an s-a desfăşurat sub genericul ”Graniţe” și a propus o dezbatere asupra limitelor ce marchează existenţa umană.

În „Jurnalul unui nebun“, actorul Wolfgang Kandler reuşeşte performanţa unui one-man show realizat ca un tur de forţă. Actorul austriac joacă scene monologate în care tensiunea creşte de la un episod la altul, reuşind să pună în registru o gamă largă de emoţii ce trec de la deznădejde şi furie la speranţă şi dragoste. Adaptarea scenariului şi regia spectacolului sunt realizate de Daniel Plier, actor al Secţiei Germane. Muzica din spectacol se constituie ca un fundal ambiental care punctează, alături de proiecţiile video, caracterul frenetic al poveştii ce aduce în faţa publicului ideea unei existenţe zguduitoare în contextul golului creat între ceea ce suntem şi ceea ce dorim să fim.

„Această invitație marchează un parteneriat puternic între Sibiu și Salzburg, pe o perioadă de cinci ani. Ne propunem un schimb de spectacole și de experiență prin care să ne diversificăm publicul. Vom fi la Salzburg și în această toamnă când vom deschide stagiunea teatrală cu spectacolul Împotriva democrației / Gegen die Demokratie în regia lui Alexandru Dabija“, a declarat Anna Neamţu, şefa Secţiei Germane. Invitat special al ediţiei din acest an, Secţia Germană a teatrului sibian a prezentat vineri, 15 februarie, de la ora 19:30, „Jurnalul unui nebun / Tegebuch eines Wahnsinnigen“ după N. V. Gogol, în regia lui Daniel Plier.

Reprezentaţia programată la Salzburg a avut loc cu sprijinul Forumului Cultural Austriac. Preţul unui bilet la acest eveniment a variat între 11 şi 15 euro, în funcţie de categoria locului.

Cea mai recentă premieră a Secției Germane a avut loc la sfârșitul anului 2012 și s-a numit „Cheie pentru doi/ Ein Schlüssel für zwei”, spectacol ce are la bază textul dramaturgilor americani John Chapman şi Dave Freeman, doi dintre cei mai bine cotaţi scenarişti pentru teatru şi TV din SUA. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Johanna Adam, Daniel Plier, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Alina Perţea, Wolfgang Kandler şi Emöke Boldizsár, iar scenografia spectacolului poartă semnătura Irinei Chirilă.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută