Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Evenimentul sportiv al anului în Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Evenimentul sportiv al anului în Sibiu Share Evenimentul sportiv al anului în Sibiu


13 etape pe asfalt, macadam și zăpadă au fost incluse în calendarul Camponatului European de Raliuri FIA2013 (ERC), iar Raliul Sibiului va fi cea de-a noua etapă din acest campionat. Programate în perioada ianuarie – noiembrie pe tot curpinsul Europei, etapele din Campionatul European de Raliuri FIA vor fi promovate de Eurosport Events și transmise pe posturile de televiziune Eurosport și Eurosport 2.

După ce în 2012 Raliul Sibiului a facut parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge (IRC), etapa de la Sibiu a fost inclusă și în Campionatul European de Raliuri FIAîn perioada 25 – 27 iulie 2013. „Suntem foarte bucuroși că am reușit să păstrăm Raliul Sibiului în competiția europeană. Ținând cont că promotorul IRC a devenit și promotorul ERC și practic cele două campionate au fuzionat, a fost mai dificil să ne păstrăm locul în calendar. Am reușit acest lucru în final și suntem mândri că Raliul Sibiului va fi și în 2013 una dintre cele mai importante competiții sportive din România. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut anul acesta și îi așteptăm pe toți suporterii raliurilor pe probele speciale din 2013”, a spus Sorin Itu, organizatorul raliului. Anunțul oficial a fost făcut la Paris cu ocazia festivității de premiere din Intercontinental Rally Challenge.

„Am vrut să avem un echilibru între raliuri cu suprafețe diferite și, în același timp, cu costuri rezonabile din punct de vedere logistic, iar Raliul Sibiului corespunde perfect din toate punctele de vedere. Avem nevoie de raliuri cu o bază sportivă bună, cu interes din partea media locală și cu mulți suporteri pentru a face din Campionatul European de Raliuri un succes. Acum lucrăm cu fiecare promotor în parte pentru a avea cât mai multe ore de transmisii în direct la TV de la fiecare etapă”, a spus François Ribeiro, Motorsport Development Director la Eurosport Events.

Campionatul European de Raliuri este unul dintre cele mai vechi campionate din lume, ediția din 2013 fiind editia cu numarul 61. Competiția se desfașoară sub egida FIA și va fi promovată de Eurosport Events, compania care a promovat și Intercontinental Rally Challenge, unul dintre cele mai mediatizate campionate de raliuri din lume. Raliul Sibiului este programat în perioada 25 – 27 iulie pe specialele de macadam și asfalt din jurul orașului. Cartierul general și parcul de service vor fi amplasate, ca și în 2012, în Piața Mare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.