Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Artmania aduce Haggard la Sibiu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Artmania aduce Haggard la Sibiu Share Artmania aduce Haggard la Sibiu


Vineri, 9 august, vom asculta Haggard și Amaranthe în Piața Mare, iar sâmbătă vom fi alături de Orphaned Land și Xandria. În peste 20 de ani de activitate, Haggard a susținut concerte extraordinare în toată lumea și a cucerit un număr impresionant de fani. Haggard vor fi cap de afiș la cea de-a opta ediție a Festivalului ARTmania, un moment unic datorat măiestriei artistice, dar și atmosferei din cetatea medievală a Sibiului. Ansamblul muzical eclectic Haggard este condus de Asis Nasseri, un artist excepțional de origine afgano-germană. Asis compune toate piesele, cântă la chitară, percuții și voce. Înființat în Munich, în 1989, Haggard avea să devină unul dintre primele proiecte de „classical-orchestral-symphonic-metal“ din lume. „Tales of Ithiria“, cel mai recent material discografic, descrie o poveste fantastică scrisă de liderul formației, interpretată în engleză, germană, italiană, latină și spaniolă. Albumul este concentrat pe segmentele narative împletite armonios cu aranjamente orchestrale impecabile și intervenții corale desăvârșite.

Cea de-a patra trupă care își anunță participarea la Festivalul ARTmania în 2013, ne introduce pe un tărâm născut din fuziunea rock-ului modern cu un peisaj sonor mistic: Xandria. O premieră pentru România, pe scena din Piața Mare, Xandria vine la Sibiu într-o nouă formulă, cu Steven Wussow la bas și Manuela Kraller ca solistă, ea activând în trecut ca soprană în cadrul ansamblului Haggard. Fondat în 1994 la inițiativa lui Marco Heubaum, Xandria este un proiect „simfonic metal“ originar din Germania care și-a căutat o formă de expresie și și-a definitivat stilul de-a lungul mai multor ani. În etapa de început a trupei, Marco a creat alături de nenumărați artiști talentați, iar trupa s-a bucurat de recenzii pozitive din partea presei muzicale germane și a devenit „Best Newcomer of the Year“, în 2001, odată cu lansarea demo-ului „Kill the Sun“, cu Lisa Middelhauve ca vocal.

*Biletele și abonamentele pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziționate de pe shop.artmania.ro din orice țară, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile și în rețeaua Eventim și pe myticket.ro, la prețul de 80 lei/abonament și 70 lei/zi, până la sfârșitul lunii februarie, ajungând la 150 lei/abonament și 100 lei/zi în perioada festivalului.*

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.