Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Începe cea mai mare competiție de snowboarding urban

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Începe cea mai mare competiție de snowboarding urban Share Începe cea mai mare competiție de snowboarding urban


Cea de-a treia ediție a competiţiei de jibbing burn the Streets are loc anul acesta pe 23 februarie, când cei mai valoroși atleți – atât din România cât și de la nivel internațional – vor participa, în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, la burn the Streets, competiția numărul unu de snowboarding urban din România.

Ediția din acest an a competiției are o tematică aparte, una tradiționalistă, ea fiind inspirată din motivele specific maramureșene. În mod cert, un concurs de snowboard organizat într-o zonă atât de puternic încărcată de istorie și tradiție, trebuie să împrumute și să promoveze valorile locale.

De altfel, **burn the Streets 2013** este o invitație la întoarcerea la rădăcini, nu doar prin tema etnică, ci și prin difuzarea, în premieră în Baia Mare, a lung-metrajului **We Ride – the Story of Snowboarding**, o călătorie cinematografică extrem de convingătoare, dramatică și plină de eleganță, în istoria snowboarding-ului. Filmul este programat pentru **22 februarie, de la ora 20.30, la Centrul de afaceri Millenium**.

După porția de istorie, a doua zi, **pe 23 februarie, la ora 16.00, începe competiția burn the Streets** – o demonstrație de creativitate și iscusință, combinate în cele mai tari trick-uri ale momentului.

*„Burn The Streets ajunge la a 3-a ediție. E deja foarte mult pentru o competiție de snowboarding, un sport care, în România, e încă privit ca fiind unul exotic. Am ales și am păstrat Baia Mare ca și locație, datorită comunității locale, a accesului ușor al riderilor străini și, nu în ultimul rând, al zonei, încărcată de tradiție și istorie, ingrediente ale creativității. So, put your boots and ride back to the roots! Ne vedem la ediția cu numărul 100!”* – Radu Pilat, Community Marketing Expert.

Ca în fiecare an, premiile burn the Streets sunt cele mai generoase pentru acest gen de competiție în România: 1000 EUR pentru primul loc, 500 EUR pentru locul doi, 250 EUR pentru locul trei, 150 EUR pentru locul patru şi 100 EUR pentru locul cinci. Bonus: atenţii în spirit local pe lângă premiile în bani.

Anul acesta, competiția – care se desfășoară în poate cea mai pitorească zonă a țării – se anunță extrem de strânsă, mai ales având în vedere faptul că ea include zeci de înscrieri – atât din România, cât și din alte țări, precum Ungaria, Austria, Slovenia, Croația etc.

Echipa de sportivi profesionişti sponsorizată de burn Energy – prima echipă de acest fel din România – formată din 8 sportivi talentaţi, va fi prezentă în competiţie cu sportivii **Tudor Cristea, Gherghelah Bobo Adolf** şi **Ciprian Popescu**.

Şi pentru ca show-ul să fie complet, afterparty-ul care pune pe jar pe oricine e garantat de **DJ K-lu şi DJ Sauce**, iar în piaţă, chiar lângă rideri, va concerta **Grasu XXL**.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.