Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj restaurate în anul 2012

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj restaurate în anul 2012 Share Lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj restaurate în anul 2012


În perioada 20 februarie – 10 martie, Muzeul de Artă Cluj-Napoca vă propune o incursiune în patrimoniul muzeului, prezentându-vă astfel lucrări de pictură restaurate, gata de a fi admirate de publicul clujean. Astfel, cu ajutorul financiar al Consiliului Județean Cluj și al Clubului INNER WHEEL Cluj, pe parcursul anului trecut o parte din lucrările de seamă găzduite de Muzeul de Artă Cluj au fost restaurate de laboratorul condus de doamna dr. Sultana-Ruxandra Polizu Guţă, expert restaurator pictură.

Picturile lui NICOLAE GRIGORESCU – Claie de fân, ŞTEFAN LUCHIAN – Albăstrele, MEDNYÁNSZKY LÁSZLÓ – Atmosferă de dimineaţă, IVÁNYI GRÜNWALD BÉLA – Peisaj cu o moară, BARABÁS MIKLÓS – Portretul lui Kemény Zsigmond, MATICSKA JENŐ – Peisaj de iarnă, SZOPÓS SÁNDOR – Autoportret, GYÁRFÁS JENŐ – Kovács Sándor fac parte din noua expoziție, alături de materiale ilustrative și texte explicative, care, prezintă starea inițială a lucrărilor, diferite faze de lucru din timpul restaurărilor, respectiv încheierea lucrărilor și prezentarea rezultatului final.

Pe lângă ilustrarea etapelor de restaurare expoziţia prezintă una din funcţiile principale ale muzeului aceea de conservare şi restaurare a patrimoniului. Expoziția se poate vizita de miercuri până duminică între orele 10.00 – 17.00.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută