Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Caravana Platformei Naţionale pentru Educaţie la Iaşi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Caravana Platformei Naţionale pentru Educaţie la Iaşi Share Caravana Platformei Naţionale pentru Educaţie la Iaşi


După un eveniment primit cu mare interes de profesioniştii de la Timişoara, **Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC** lansează la **Iaşi, Platforma Naţională Pentru Educaţie**, în cadrul unei conferinţe de lansare organizată în data de **26 februarie 2013, ora 11.00** în Sala Mare a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi (str. Anastasie Panu, nr. 60).

**Platforma Naţională pentru Educaţie (www.pentrueducatie.ro) ** este un proiect inovativ care propune profesioniştilor din domeniul socio-educativ, părinţilor, membrilor comunităţii, actorilor instituţionali, publici şi privaţi, să găsească soluţii pentru reducerea fenomenelor de absenteism şi neşcolarizare, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar.

Lansarea acestui proiect se bucură de prezenţa domnului **Virgil Ianţu**, personalitate publică implicată în mobilizării comunităţii şi a partenerilor sociali pentru promovarea drepturilor copilului.

Evenimentul este adresat reprezentanţilor instituţiilor cu responsabilităţi în promovarea şi respectarea drepturilor copilului:

– Autorităţi publice locale (Primărie, Consiliu Judeţean, Instituţia Prefectului)
– Inspectoratul Şcolar şi instituţiile aflate în subordine (grădiniţe, şcoli generale, licee, colegii, grupuri şcolare, etc.)
– CJRAE & CJAPP (consilieri şcolari, psihologi, profesori de sprijin, profesori psihopedagogi)
– Direcţia Generală de Protecţia Copilului şi serviciile aflate în subordine; furnizorii acreditaţi de servicii sociale
– Organizaţii neguvernamentale
– Centre culturale sau alte entităţi de stat sau private care furnizează servicii de educaţie şi petrecere a timpului liber pentru copii: Centre Culturale Străine, Casa de Cultură, Palatul Copiilor, etc.

De asemenea, evenimentul este adresat reprezentanţilor din mass-media – ca promotor de modele ce pot fi preluate cu uşurinţă de către copii, părinţilor – ca principali decidenţi şi responsabili pentru educaţia copilului, reprezentanţilor din companiile private – ca potenţiali parteneri prin implementarea programelor de responsabilitate socială.

**Platforma Naţională pentru Educaţie** este un proiect implementat de Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale (MEC) şi Direcţia Protecţia Copilului (DPC) din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România, Ambasadei Franţei în România şi Organizaţiei World Vision. Partener local al evenimentului: **Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany Iaşi**. Partener media: Adevărul.

Pentru confirmări, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email – mihaela.girleanu@fonpc.ro, telefon/ fax: 021 314 66 11, telefon mobil: 0743 763 617/ 0734 707 523, persoană de contact: Mihaela Gîrleanu, Manager Proiect.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.