Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Pro Domo, expoziţie la Alchemia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pro Domo, expoziţie la Alchemia Share Pro Domo, expoziţie la Alchemia


Ion Anghel Negrean și Dorel Topan sunt doi pictori cât se poate de diferiți. Negrean recurge la tuşe grase și neoexpresionism, iar Topan pictează meticulos, cu un realism aproximativ fotogafic, pânze demne de tradiția **pop-art**.

Unul vorbește mai ales **despre femeie și Dumnezeu**. Celălalt despre nimicurile care ne înconjoară și ne invadează viața. Profan, Product: Pro domo este o expoziție care instighează vizitatorul șă identifice tematicile și resorturile semantice din spatele tehnicilor de pictură și modului de **operare artistică** atât de divergent al celor doi.

Puse laolaltă tematicile 80iste (condiția umană, de divin și de arhetip) și obiectele amalgamate din existența cotidiană constituie în același timp un culture clash, o paralelă și un **dialog** despre scopul fundmanetal al artei, omul. Abordat fie prin fundamentele sale mai filosofante fie prin nimicurile sale care-i umplu existența cotidiană. Expoziţia are loc pâna pe **3 martie**, iar intrarea este liberă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.