Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Ce am învăţat din muzica electronică?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce am învăţat din muzica electronică? Share Ce am învăţat din muzica electronică?


Multă lume, cel puţin din preajma mea, strâmbă din nas când vine vorba de muzică electronică. Să combini câteva ritmuri pare o chestier facilă şi foarte scumpă. Dar, dacă ar fi să aduc un omagiu, în calitate de necunoscător, acestei muzici, m-aş gândi cu siguranţă la lucrurile pe care le-am învăţat, fără să vreau, din refrenurile din mixaje.

Cred că târâtă într-un club am devenit bântuită, din cauza unui mixaj, de replica celebră din **“The Graduate”** – “I’m not trying to seduce you”. Mult mai târziu am descoperit originalul şi am dictat, cu un delay de câţiva ani “uuu, genială idée”.

Acelaşi lucru s-a întâmplat cu riff-ul din “Kashmir” al lui Led Zeppelin (moment în care am realizat că am o cultură muzicală mai dezorganizată decât un revelion în Times Square). Iniţial am crezut că potrivirea aceea de sunete a fost ideea unul dj din **Vama Veche**.

Şi lista ar putea continua, dar concluzia de netăgăduit este “ai încredere în DJ-ul tău. Cel mai probabil a fost la Conservator. Sau cel puţin a ascultat mult mai multă muzică decât tine”.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.