Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Scurt FilmAT, filme austriece săptămâna aceasta

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Scurt FilmAT, filme austriece săptămâna aceasta Share Scurt FilmAT, filme austriece săptămâna aceasta


Vă reamintim, deşi pentru cinefili asta ar putea fi o insultă, că în această săptămâna, de **miercuri până vineri**, începând cu ora **19:00**, Sala Eforie (Jean Georgescu) a **Cinematecii Române** găzduiește evenimentul Scurt FilmAT .

Cele mai bune filme scurte austriece din 2012 vor fi vizionate în trei zile de proiecţie organizate cu sprijinul **Forumului Cultural Austriac**. Intrarea este liberă şi o să vă puteţi bucura de filme precum: Hypercrisis, The way to M sau Arcana.

Adolf Hitler: cea mai des portretizată personalitate a secolului XX, în film și la televiziune. 65 de actori care îl joacă pe Hitler apar în **Conference**, dar modelul nu este văzut niciodată. Cu toate acestea, ai impresia că o bucată din el există în fiecare. Toți Hitlerii sunt din perioada de după anii 1940, iar Norbert Pfaffenbichler i-a filmat pe toți pe Super 8, în alb-negru, supraveghind pe monitor potrivirea lor.

**The way to M** este un road movie postmodernist. Un angajat își realizează activitățile digitale într-un zgârie-nori postmodern. Un incident cotidian cu șeful său declanșează în el o călătorie spirituală. În viziunile lui o întâlnește pe M, muza universală.

**Arcana** are la bază o partitură compusă în anii ’80 de către John Zorn, “Treatment for a Film in Fifteen Scenes”, și este ilustrat muzical chiar cu muzica lui Zorn. Producţia începe în stilul unui film noir. Treptat (când textul evoluează **într-o structură muzicală complexă**, tipică pentru lucrările lui Zorn), filmul se transformă într-o căutare alchimică, utilizând simboluri precum catastrofa de la Hindenburg, un poet-filosof slovac, un pinguin hiperactiv, coborârea în lumea de dincolo, momente de dragoste și ură, floarea albastră, înotul îndelungat și un show de gătit.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.