Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Muzeul Filmului Istoric se va deschide în Cetatea Râşnov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Muzeul Filmului Istoric se va deschide în Cetatea Râşnov Share Muzeul Filmului Istoric se va deschide în Cetatea Râşnov


**Primăria Râşnov** a depus documentaţia la **Administraţia Fondului Cultural Naţional** pentru a înfiinţa un **Muzeu al Filmului Istoric Românesc**. Muzeul trebuie să îndeplinească funcţia de conservare a unei moşteniri culturale, prin constituirea unei arhive foto, video şi audio, şi a unei colecţii muzeale cu obiecte din recuzita filmelor istorice. El întruneşte şi o funcţie ştiinţifică deosebită prin crearea unei surse de cercetare pentru istoria filmului.

**Istoria** a reprezentat o sursă de inspiraţie importantă pentru **arta cinematografică** încă de la începuturile producţiei de film. Accesibil şi popular, filmul istoric a fost folosit ca instrument eficient de propagandă, apelul la istorie făcând ficţiunea să devină credibilă, generând judecăţi, dar mai ales emoţi

Muzeul va găzdui o **expozitie permanentă**, o sală multimedia şi o expozitie temporară. **Expoziţiile temporare** vor fi o activitate regulată a noului Muzeu şi au rolul de a aduce în atenţia publicului personalităţi istorice, locuri, actori şi realizatori de film valoroşi. Tema aleasă pentru anul 2013 este **„Amza Pellea”**.

Organizarea unui **muzeu al filmului istoric românes**c întruneşte atât funcţia de recreere, oferită de o tematică generoasă şi spectaculoasă, cât şi funcţia educativă, printr-o lecţie de despre filmul istoric. **Deschiderea oficială** va avea loc pe **2 august 2013** cu ocazia editiei a V-a a Festivalului de Film Istoric.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.