Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

La Viva Sport Club se practică polo în Galaţi!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La Viva Sport Club se practică polo în Galaţi! Share La Viva Sport Club se practică polo în Galaţi!


De curând, Viva Sport Club a lansat un proiect surprinzător, ce are ca ţintă formarea de echipe de polo, atât de băieţi, cât şi de fete. Se porneşte de la bază, cu selecţii şi iniţiere într-un sport care nu s-a mai practicat în Galaţi de aproape cinci decenii. În piscina proprie a clubului cu o lungime de 25 de metri, situată în bariera Traian, cei care au luat primele lecţii de polo au fost copii care fac înot de performanţă.

Iniţiativa i-a aparţinut antrenoarei Mihaela Hodină şi a venit din dorinţa de a evita apariţia monotoniei printre copiii care până acum practicau doar înotul clasic. „Înotul doar pe culoar este poate cel mai monoton sport şi exista pericolul ca în timp să dispară plăcerea copiilor de a veni la bazin. Când le oferi mingea, e nebunie. De aici a venit ideea de face polo, pentru diversificare, este un sport foarte atractiv şi totodată foarte antrenant.

Ca efort, polo este al doilea în topul celor mai solicitante sporturi, după rugby, astfel că este foarte benefic dezvoltării fizice a copiilor”, a explicat antrenoarea cum s-a ajuns la renaşterea poloului în Galaţi. Iniţiativa a fost primită cu mare entuziasm de cei care au făcut parte din echipa ce a existat în Galaţi între 1967 şi 1972. astfel că unul dintre foştii poloişti de atunci, Gheorghe Stoian, a venit la bazin pentru a explica copiilor primele noţiuni ale acestui sport.

Clubul a anunţat începerea selecţiilor pentru copii născuţi în 2004 şi mai mari, relaţii suplimentare putând fi obţinute la numărul de telefon 0744 954 624.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută