Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

One World Romania a ajuns la cea de a 6-a ediţie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii One World Romania a ajuns la cea de a 6-a ediţie Share One World Romania a ajuns la cea de a 6-a ediţie


În perioada 11-17 martie va avea loc la Bucureşti cea de a şasea ediţie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

Anul acesta, festivalul pune accent pe **problemele tinerilor**, organizând matinee pentru liceeni, ateliere educative şi un juriu-surpriză. În plus, **One World Romania ediţia a 6-a** înseamnă dezbateri, proiecţii în locuri neconvenţionale, o retrospectivă a legendarului regizor danez **Jon Bang Carlsen** şi un workshop despre producţia de filme documentare cu un trainer britanic şi documentare româneşti în premieră.

Cu un program extins şi foarte divers, One World Romania aduce anul acesta aproximativ 50 de filme documentare recente, marea majoritate în premieră în România. Programul este articulat **în jurul ideii de ură**, cu toate manifestările şi repercursiunile ei sociale.

Festivalul va fi prefatat de un eveniment special marca One World Romania: proiectia maraton a filmului Shoah al regizorului francez Claude Lanzmann realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 până în 1985. Cele **550 de minute de proiecţie** sunt programate pe 9 si 10 martie la Cinema Elvira Popescu, în prezenţa realizatorului.

Filmele vor fi împărţite în **secţiuni tematice**, printre subiectele abordate fiind: statul de drept, propaganda şi manipularea, discriminarea în toate formele ei, acceptarea persoanelor cu dizabilităţi şi integrarea acestora în societate.

Filmele vor fi proiectate la mai multe **cinematografe din centrul Bucureştiului**: Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso, Sala “Horia Bernea” din cadrul Muzeului Tăranului Român şi Cinema “Elvira Popescu” a Institutului Francez. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.