Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

O Seară Gastronomică la Fork & Cork

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O Seară Gastronomică la Fork & Cork Share O Seară Gastronomică la Fork & Cork


Nu cred să existe printre voi, cititorii revistei Zile și Nopți, oameni care nu au servit o cină în oraș, măcar o dată. Știu însă că se numără printre voi și oameni, la fel ca mine, care nu au trăit prea des experiențe culinare diferite de mâncarea de-
acasă, cea din oraș, servită oriunde, respectiv preparatele specifice unor evenimente de mare amploare (o nuntă elegantă, un banchet, o aniversare etc).

Probabil primul gând care vă răsare în minte este “ok, cam toate momentele culinare tipice sunt enumerate.” Iar eu vă completez părerea: aveți dreptate. Nimic nu este ieșit din comun în lista de mai sus, însă, tot ceea ce urmează să citiți este diferit. Diferit de ce ați văzut în aceată rubrică, diferit ce ce ați experimentat în restaurantele voastre preferate sau în localuri din străinătate.

Pentru început, o seară gastronomică nu poate fi comparată cu o simplă cină, o întâlnire cu prietenii în oraș sau o ieșire la restaurantul cu iubitul. Iar cei care au luat parte la o seară gastronomică organizată în restaurantul Fork & Cork, situat în Gheorgheni, pe strada Mihai Veliciu (fosta stradă Amurg) la numărul 63, știu exact despre ce este vorba. Pe cei care nu au avut această ocazie, îi invit în primul rând să se familiarizeze cu conceptul, iar apoi să participe la un viitor eveniment de acest gen.

Așadar, la o seară gastronomică aspectul culinar al evenimentului este completat de vinurile care sunt asociate cu mâncarea în așa fel încât cele două elemente se pun reciproc în valoare. Asocierea mâncării (este vorba de un meniu fix) este făcută de bucătarul șef împreună cu un sommelier, la precedentele ediții s-au gustat vinuri precum, LacertA – Merlot 2010, LacertA – Chardonnay Reserva 2010, Sole Chardonnay, Campofirin –MAS Iși Foss Marai – si ne-am bucurat de prezența domnilor Dan Alexandru și Bogdann Raul Todor.

Se discută despre vinuri, mâncăruri, gusturi, arome, într-o atmosferă relaxată, pe scurt, o seară gastronomică este pretextul perfect pentru a-ți oferi câteva ore de destindere și o altfel de experiență, imposibil de obținut la o cină oarecare. Până la următoarea seară gastronomică pe care vă sfătuiesc să nu o ratați, vă invit să descoperiți delicioasele preparate din meniul de primăvară al restaurantului Fork & Cork, cu mențiunea că piepul de pui umplut cu brânză de capră și spanac, servit cu cu o garnitură de cartofi copți sau coastele de porc confiate sunt mâncăruri “must-taste”, iar un desert precum tortul cu mere și cremă ușoară de ciocolată este exact aceea gustare dulce pe care eu o consider un răsfăț suprem!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.