Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Luna 3. Ziua 14. Începe epizodia. Alternosfera te cheamă!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Luna 3. Ziua 14. Începe epizodia. Alternosfera te cheamă! Share Luna 3. Ziua 14. Începe epizodia. Alternosfera te cheamă!


La doar cateva luni de la lansarea albumului „VIRGULA”, formatia [ALTERNOSFERA](http://www.facebook.com/Alternosfera) din Republica Moldova revine in atentia publicului cu un nou material discografic. Albumul EPIZODIA va fi lansat in 2013, luna 3, ziua 14, de Ziua Internationala π.

Albumul face parte din tripticul conceptual al formatiei ALTERNOSFERA, numit chiar EPIZODIA. Prima parte a acestui triptic – „Virgula”, a fost lansata in luna octombrie a anului trecut. Daca „**Virgula**” reprezinta miezul tripticului, atunci „EPIZODIA” este intregul din irational. Cel ce al treilea album va fi lansat pana la sfarsitul anului.

Chintesenta tripticului graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice, PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul **EPISODIA** isi propune sa devina inseparabil de **ALTERNOSFERA** si universul sau: publicul.

Primul single de pe albumul EPIZODIA se numeste „Singuratate” si se poate asculta [aici](http://www.youtube.com/watch?v=glfFgdCQk7c&feature=youtu.be)

>„Privind spre cer am cules in memorii cele mai importante epizoade si in campul algoritmilor matematici am reasezat stelele.
Am reinventat horoscopul.
Luna 3. Ziua 14. Incepe EPIZODIA.”
– Marcel Bostan, Alternosfera

**Alternosfera** a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, având in prezent numai 2 dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan si Marin Nicoara. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album – “**Orasul 511**” a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa “Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza “**Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica**”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008, lanseaza EP-ul “Flori din groapa Marianelor”.

In 2012, Alternosfera lanseaza albumul „**Virgula**”. „Arunca-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, au fost piese difuzate in heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare in Romania al acestui album s-a incheiat printr-un concert-eveniment la Bucuresti, in Turbohalle, unde Alternosfera a cantat in fata a peste 2 000 de fani.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.