Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Lisabona. De Irina Dumitrașcu Măgurean.

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lisabona. De Irina Dumitrașcu Măgurean. Share Lisabona. De Irina Dumitrașcu Măgurean.


Una din cele mai pitorești capitale europene, Lisabona, este fără îndoială un punct de atracție turistică exploatat în ultimii ani, care atrage anual miloane de turiști aflați în căutare de nou, exotic, de aventură. Ceea ce puțini știu însă despre capitala Portugaliei este faptul că orașul în sine nu se rezumă doar la turnuri, mănăsiri, catedrale sau muzee. Din contră, farmecul aparte al acestui oraș viu, stă ascuns de multe ori privirilor superficiale ale turistului înarmat cu aparate foto & video. O străduță lăturalnică, o pereche de bătrânei simpatici care se plimbă mână în mână la orele târzii ale serii, o plajă pustie în zori de zi, toate acestea redau de multe ori mai bine esența unui oraș perceput eronat doar ca un magnet de atras turiști din lumea întreagă.

Despre farmecul Lisabonei ne pot spune mult mai multe fotografiile realizate de Irina Dumitrașcu Măgurean, imagini prezentate în cadrul expoziției „Lisabona”, și realizate pe parcursul șederii artistei în capitala portugheză, cu ocazia prezentării unei alte expoziții, “Retratos de natureza romena em Lisboa”, organizată cu sprijinul ICR. Artista a încercat prin intermediul unor fotografii cât mai simple și directe, să surprindă atmosfera locului, nu să “bifeze” obiectivele turistice ale orașului, eliminând totodată elementele care ar fi putut încărca imaginea, deviând-o de la mesajul ei. Expoziția de fotografie „Lisabona” se poate vizita în perioada 18 februarie – 11 martie, la Casinoul din Parcul Central.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.