Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Ion Marin dirijează în premieră Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ion Marin dirijează în premieră Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei Share Ion Marin dirijează în premieră Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei


În premieră absolută, **Orchestra Filarmonică de Stat a Moscovei** va fi dirijată de Ion Marin. Spectacolul se va ţine în sala de concerte a **Palatului de la Kremlin** şi vor participa atât personalităţi din Rusia cât şi **Vladimir Putin**.

Impunătoarea sală de aproape **6.500** de locuri de la **Kremlin** nu a găzduit niciodată un concert simfonic, în programul său fiind incluse, de obicei, spectacole de balet dar şi concerte rock. În aceeaşi sală va susţine un concert, la finalul anului, şi soprana **Angela Gheorghiu**.

**Ion Marin** a absolvit Conservatorul în anul 1983 şi este fiul cunoscutului dirijor al corului “Madrigal”, **Marin Constantin**. La ora actuală este unul dintre cei mai apreciaţi dirijori. Ion Marin a lucrat cu **Deutsche Oper Berlin, Hamburgische Staatsoper, Dresden Semperoper, Opernhaus Zurich, Paris Bastille, Teatro alla Scala, La Fenice şi Metropolitan Opera**.

Publicul român a avut ocazia să-l urmărească, anul trecut, pe reputatul dirijor român conducând **Orchestre Philharmonique de Radio France**, la Sala Mare a Palatului, în cadrul Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.