Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Haggard și Xandria la Festivalul ARTmania

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Haggard și Xandria la Festivalul ARTmania Share Haggard și Xandria la Festivalul ARTmania


La **ARTmania Sibiului**, în acest an, publicul se va întâlni în premieră cu două dintre cele mai îndrăgite trupe ale muzicii „symphonic metal“. Haggard, ansamblul care a transformat percepția generală despre muzica metal prin compozițiile lor cu tentă clasică, renascentistă și medievală va fi adăugat pe afișul festivalului împreună cu Xandria, trupa germană care reușește să îmbine cu mare succes rock-ul modern și tonalitățile muzice mistice. Vineri, **9 august**, vom asculta Haggard și Amaranthe în Piața Mare, iar sâmbătă vom fi alături de Orphaned Land și Xandria.

De opt ani, Festivalul ARTmania reunește artiști din toate colțurile lumii, promovând schimbul intercultural într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est: Sibiu. Cu sprijinul partenerilor săi, platforma culturală ARTmania oferă iubitorilor de artă un program cultural variat ce include concerte, expoziții, workshop-uri și alte evenimente dedicate artelor frumoase. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august și este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și **Casa de Cultură a Municipiului Sibiu**.

În peste 20 de ani de activitate, **Haggard** a susținut concerte extraordinare în toată lumea și a cucerit un număr impresionant de fani. Cea de-a opta ediție a Festivalului ARTmania va fi un eveniment unic datorat măiestriei artistice, dar și atmosferei din cetatea medievală a Sibiului.

Ansamblul muzical eclectic Haggard este condus de Asis Nasseri, un artist excepțional de origine afgano-germană. Asis compune toate piesele, cântă la chitară, percuții și voce. Înființat în Munich, în 1989, Haggard avea să devină unul dintre **primele proiecte** de „classical-orchestral-symphonic-metal“ din lume.

Un grup de aproape 20 de muzicieni profesioniști interpretează opere rock folosind instrumente clasice și medievale precum violoncelul, oboiul, harpa, vioara, timpanul sau diverse tipuri de flauturi și combină într-un mod surprinzător pasajele melodice și vocile feminine diafane, cu riff-urile de chitară.

Cea de-a patra trupă care își anunță participarea la Festivalul ARTmania în 2013, ne introduce pe un tărâm născut din fuziunea rock-ului modern cu un peisaj sonor mistic este **Xandria**. O premieră pentru România, pe scena din Piața Mare, Xandria vine la Sibiu într-o nouă formulă, cu Steven Wussow la bas și Manuela Kraller ca solistă, ea activând în trecut ca soprană în cadrul ansamblului Haggard.

Xandria va urca pe scena Festivalului ARTmania 2013, promovând cel mai nou material de studio, „Neverworld’s End”. Spre deosebire de primii săi zece ani, când Xandria avea **un stil ce se apropia mai mult de stilul gothic metal** cu influențe electro, “Neverworld’s End” aduce o schimbare majoră în sound-ul trupei, ajungând la un nivel mai înalt de complexitate în zona muzicii ”symphonic metal”.

**Biletele și abonamentele** pentru Festivalul ARTmania Sibiu 2013 pot fi achiziționate de pe shop.artmania.ro din orice țară, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile și în rețeaua Eventim și pe myticket.ro, la prețul de 80 lei/abonament și 70 lei/zi, până la sfârșitul lunii februarie, ajungând la 150 lei/abonament și 100 lei/zi în perioada festivalului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.