Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Capcane pentru turiști, oricui i se întâmplă cel puțin odată

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Capcane pentru turiști, oricui i se întâmplă cel puțin odată Share Capcane pentru turiști, oricui i se întâmplă cel puțin odată


Americanii, nițeluș mai naivi (mai ales când vine vorba de turism pe bătrânul continent) au inventat termenul: **Tourist Trap**. Înseamnă exact capcană pentru turiști, are conotațiile negative de rigoare și orice oraș dezvoltat turistic posedă un număr considerabil de astfel de stabilmente.

În general sunt restaurante, bistro-uri sau alte feluri de mâncătorii. Centrale, cochete, cu **prețuri bine sărite peste media locului**, capabile să atragă prin decor și meniu vizitatorii neatenți, ușor impresionabili sau pur și simplu flămânzi. Vizitarea unui astfel de loc nu are consecințe tragice, ba chiar serviciul s-ar putea să fie bun și ambientul plăcubil.

Afectate sunt **buzunarele și papilele gustative**. Scurt pe doi mâncarea va fi cel mult mediocră și buzunarele se vor simți pârlite la nota de plată. Promisiunea unor mâncăruri fie ele tradiționale fie luxoase nu este onorată și turistul trișat gastronomic și jegmănit financiar jură **să nu mai calce vroedată în local** în care oricum nu va mai ajunge prea curând. Sau vreodată.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută