Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

The Grandmaster, filmul care a deschis Berlinala

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii The Grandmaster, filmul care a deschis Berlinala Share The Grandmaster, filmul care a deschis Berlinala


**The Grandmaster**, în regia lui Wong Kar Wai, a deschis aseară cea de-a 63-a ediţie a **Festivalului Internaţional de Film de la Berlin**. Lungmetrajul, un epic martial-arts drama (ca să cităm descrierea sa pentru Festival), va fi distribuit în România de Independenţa Film şi va avea premiera în iulie, anul acesta.

**Sinopsis.** The Grandmaster (2013) spune povestea lui Ip Man, marele maestru de arte marţiale, un personaj care a trăit în China între 1893 şi 1972 sub numele de Yip Kai-man şi a fost antrenorul celebrului Bruce Lee.

**Regie şi distribuţie.** Wong Kar Wai este un regizor chinez din Honk Kong devenit extrem de cunoscut în urma filmului său In The Mood for Love (2002). În The Grandmaster (2013), rolul principal (Ip Man) este interpretat de actorul său favorit, Tony Leung. Tony Leung a mai jucat în: In The Mood for Love (2002), Happy Together (1997), 2046 (2004) regizate tot de Kar Wai. Apoi în Internal Affairs (2002), Hero (2002) şi altele.

**The Grandmaste**r va fi adus în România de Independenţa Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase. Independența Film a distribuit pelicule ca “Amour”, “Trainspotting”, ”Amélie”, ”Melancholia”, ”Todo sobre mi madre”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville” etc.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută