Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2013

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2013 Share Au început înscrierile pentru Astra Film Festival 2013


În toamna acestui an se împlinesc două decenii de la momentul în care AFF a devenit un acronim recunoscut în întreaga lume a filmului documentar: este cel mai vechi festival de film din România. Iar organizatorii Astra Film Fest promit o ediție pe măsură. „Au trecut două decenii de când porneam împreună cu o echipă minusculă să realizăm imposibilul, adică fondarea unui festival internaţional de film documentar într-o ţară abia ieşită din comunism. A douăzecea aniversare parcă te pune înaintea unei oglinzi cu două feţe: priveşti în urmă la ceea ce ai realizat şi te întrebi ce va aduce viitorul. Ce am reuşit până acum? Am pus Sibiul pe harta cinematografiei europene. Ce ne propunem? Să facem imposibilul, ca şi până acum”, spune Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival.

Ediția din acest an are loc între 14 și 20 octombrie și va marca ”momentele de succes care au făcut din ASTRA FILM un brand cultural al Sibiului, prin programe retrospective, invitaţi speciali şi decernarea unor premii de excelenţă pentru contribuţia la dezvoltarea documentarului românesc”. Programul va marca importanţa Festivalului internaţional ASTRA FILM din Sibiu, un eveniment aflat în topul festivalurilor de cinema documentar din Europa. Referitor la înscrierile pentru ediția din 2013, regulamentul festivalului si alte detalii legate de înscrieri se găsesc pe site-ul oficial www.astrafilm.ro.

Mai mult decât atât, echipa Astra Film Festival a dus zilele trecute o selecție dintre cele mai bune filme vizionate la Sibiu la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului Astra Film On Tour. Filmele au fost proiectate la Cinema Victoria, iubitorii de documentare putând viziona filme cu tematici variate: de la dragoste şi idealul de iubire, (Phon Pehn Lullaby- de Pawel Kloc, film câştigător al Marelui Premiu astra Film) la lumea eclectică a metroului parizian (Metro) sau viaţa claustrofobă a gangsterilor din Africa de Sud (Gangster Project). „Zeci de mii de spectatori cinefili sau nu, iubitori ai filmului de non-ficţiune ori aflaţi la prima întâlnire cu filmul documentar au vizionat la Astra Film poveşti inedite, surprinse în documentarele care au rulat la ultima editie a Festivalului internaţional de film documentar de la Sibiu. Prin acest program AFF îşi prezintă itinerant cele mai apreciate filme ale ultimei ediţii într-o adevărată caravană a filmului documentar care are ca destinaţii Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Tg. Mureş”, declara cu această ocazie Dumitru Budrala, directorul festivalului.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.