Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Antipa rămâne fără secrete

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Antipa rămâne fără secrete Share Antipa rămâne fără secrete


Ştim cu toţii din filme că un muzeu ascunde multe secrete. Ceea ce nu ne spun scenariştii este că le găsim foarte uşor. **Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”** continuă seria întâlnirilor „La Antipa, în spatele uşilor închise!” în care specialiştii încearcă să explice misterele naturii.

Sâmbătă, **9 februarie 2013**, începând cu orele 11.00, Drd. Ana – Maria Krapal vrea să deschidă cufărul plin de comori al Mării Negre.

Când spunem “comori” ne gândim la minunaţii şi frumuseţi nemaivăzute. Totuşi, comorile pot face referire şi la moluştele marine care joacă un rol foarte important în ecosistemul Mării Negre, dar şi în viaţa omului, ele reprezentând mult mai mult decât cochiliile pe care le culegem cu bucurie de pe plajă.

Astfel, pe parcursul acestei întâlniri, vom descoperi care sunt cele mai comune specii de moluşte pe care le găsim în **Marea Neagră** la litoralul românesc, dar şi pe cele mai interesante şi mai bizare. De asemenea, vom afla cât de importante sunt ele atât pentru societatea umana, cât şi pentru rolul lor în complexul ecosistem marin.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul „Antipa” v-a acorda premii la sfârşitul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia telescoapelor oferite de către DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se v-a desfăşura în ianuarie 2014.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro. Participarea la eveniment se face pe baza **biletului de vizitare** a Muzeului: elevi şi studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.