Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Nu vreau Second Life!

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Nu vreau Second Life! Share Nu vreau Second Life!


Traversez o perioadă complet lipsită de… tot. Adică, nu am nici un dram de chef de nimic. Nici de job, nici de prieteni, nici de câine, pisică, cumpărături, iubit, filme, cărţi. Nu că v-ar interesa foarte tare. Vreau doar să mă confesez. Nu mai suport telefoanele, nu mai înghit mailuri idioate și cu certitudine, am constatat deja, dezvolt o reacţie alergică cutanată la Facebook.

Cineva mi-a spus că toate astea sunt semnele dezvoltării unei vieţi virtuale, respectiv a ignorării realităţii în care trăiesc. Acum, că mă gândesc mai bine, nici nu sună a tâmpenie. Programul meu cotidian se rezumă în linii mari la aproximativ 12 ore petrecute în faţa calculatorului, din care cam 6 – 8 sunt dedicate joburilor, 2 ore se alocă făcutului de nimic, în speţă navigatului de’ampixu’ pe valurile netului, încă o oră se împarte între două jocuri, iar celelalte…well, seriale, filme, clipuri, muzică…nu prea are importanţă.

Ceea ce e și mai trist și mă doare și mai tare să admit este că nici măcar în oraș, la cafea cu prietenii, printre tentaţiile mall-ului sau în restaurantul unde ar trebui să îmi savurez prânzul sau să-mi văd de întâlnirea bișniţ, nu scap de persecuţia internetului. Graţie smartfonului, ipodului, laptopului (Doamne ajută! că am avut suficientă minte și nu mi-am luat și un ipad) am ocazia de a sta 16 ore/zi conectată la o lume virtuală. Obositoare. Enervantă. Iritantă de la un punct și scuzaţi, cam plictisitoare. Care ce mai scrie, cine ce mai postează, cui ce-i mai place și care la ce comentează sunt niște chestii atât de perisabile și de futile, încât zău dacă înţeleg de ce dracu’ fac și eu parte din gașca de oameni care și-ar băga un cablu-n creștet și s-ar conecta la o MEGA-HIPER-ULTRA reţea universală.

Dacă ar exista așa ceva. Well, prieteni, dacă vă ajută cu ceva, îmi cer scuze. Îmi cer scuze că nu ies cu voi la film. Răzvan, îmi cer scuze că nu mai jucăm remi. Paul x 2, scuze că nu vin la ore de muzică cu voi. Katy, îmi pare rău că nu ţi-am văzut încă pisica și nu în ultimul Alexa, îmi pare rău că nu pot reduce accesul tău la laptop la cel mult 6 ore/zi. Promit că mai încerc!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută