Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Gloria Jean’s, cafeneaua gourmet

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gloria Jean’s, cafeneaua gourmet Share Gloria Jean’s, cafeneaua gourmet


De cum intri pe uşa cafenelei **Gloria Jean’s** toate simţurile îţi sunt aprinse. Ochii se bucură de diversitatea de prajituri colorate, nările îţi sunt inundate cu un miros puternic de cafea, urechile sunt gâdilate de muzica ce te poartă pe alt tărâm, iar mâinile sunt desfătate cu cea mai fină atingere a spumei de lapte.

Atunci cănd am vrut să comand am fost uimită să văd atâtea **sortimente de cafea**. Inima îmi zicea să încerc totul, dar creierul ştia că atâtă cofeină mi-ar face rău. Primul lucru pe care l-am încercat a fost **Crème Brulee**. Un amestec de vanilie, caramel şi cafea ce reprezintă o adevărată plăcere pentru iubitorii de dulciuri.

Am decis ca pentru **desert** să încerc o minunată tartă cu fructe de pădure. Gustul dulce acrişor în combinaţie cu crema de vanilie te face să uiţi de orice grijă, iar shake-ul de fructe completează perfect savoarea.

Mi-a plăcut foarte mult cum este aranjată cafeneaua. Pentru mine tipurile de locuri care emană **caldură** şi **eleganţă** în acelaşi timp sunt ideale. Măsuţele rotunde de lemn sunt mici şi te fac să fii mai apropiat de persoana cu care împarţi o cafea sau o prăjitură. Pentru ritmurile ce acompaniază fiecare strop de cafea au ales muzica **chillout** ce completează starea de bine şi te lasă să discuţi în voie.

Am fost plăcut surprinsă să văd că se ocupă şi de sănătatea creierului nostru. Da, aţi înţeles bine! Se numeşte **Brain Food** şi meniul este compus din alune de pădure, fistic, nuci şi caju.

Atmosfera este una selectă, dar care nu te face să te simţi stânjenit în vrun fel. Este de apreciat că aici vin oameni care într-adevăr iubesc cafeaua şi ştiu ce înseamnă calitatea. Personalul este foarte amabil şi este chiar tare că te lasă să alegi cele mai **nebune combinaţii** de arome. De la cafeaua cu topping de caramel până la caffe latte cu scorţişoară, gama este foarte variată.

Toate bune şi frumoase, dar au şi ei un minus. **Preţurile** mi s-au părut cam mari pentru bugetul unui student fără bursă. Spre exemplu un caffe latte este 14 lei, iar în jurul acestei sume se învârt cam toate preparatele. Oricum **merită** încercat măcar o dată şi garantez că nu veţi regreta nicio secundă alegerea făcută.

Gloria Jean’s este o franciză, iar eu am avut ocazia să merg la locaţia din Mall Vitan. Cafenelele se găsesc în majoritatea centrelor comerciale mari.

**Recomand** Gloria Jean’s celor ce iubesc cafeaua fie că este simplă, cu lapte sau amestecată cu fel şi fel de arome.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută