Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Fata din curcubeu

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Fata din curcubeu Share Fata din curcubeu


**”Fata din curcubeu”** constiuie un one-woman show şi îl puteţi vedea astăzi de la ora ora 20:00 la Teatrul Naţional din Bucureşti. Spectacolul inclus în programul „Uşi deschise pentru toţi” este construit de Lia Bugnar şi asumat de **Tania Popa** ca o confesiune în timp real. Tania Popa se joacă subtil cu graniţele convenţiei, pe care o rupe încă de la prima apariţie.

Alternând poveştile şi **melodiile ruseşti**, acompaniate la pian de Marian Hâncu, Tania Popa, timp de o oră, creează pe scenă un tip de spectacol mai puţin întâlnit pe scenele teatrelor mari din Bucureşti, dar necesar.

“Necesar pentru că răspunde într-un mod cu adevărat artistic unei nevoi de emoţie pe care publicul şi-o hrăneşte de obicei prin producţii inferioare calitativ..

Bine gradat, şi din punct de vedere **dramatic**, şi din punct de vedere al interpretării, spectacolul evoluează pe o zonă trăirist-asumată, adecvându-şi în permanenţă discursul la idée”, a scris la momentul premierei Lia Bugnar pe [pagina de Facebook](http://www.facebook.com/lia.bugnar).

Tania Popa a debutat pe scena Teatrului Naţional în rolul titular din Ondine, “chiar în anul în care a absolvit Facultatea de Teatru – 1994. De atunci au trecut 18 ani, iar Tania Popa îşi celebrează majoratul artistic la Sala 99 a Naţionalului, prin acest one-woman-show care scoate la iveală nişte resurse actoriceşti pe care nimeni, până acum, nu le-a descoperit şi n-a ştiut să i le exploateze. (…) Transpusă până în măduva oaselor în caracterul eroinei sale, Tania Popa cântă, râde, plânge şi transmite lucruri importante chiar şi atunci când dansează, hipnotizând publicul cu forţa extraordinarului său talent ce se dezvăluie, impetuos, pe măsură ce spectacolul se îndreaptă spre apogeu”, scria Gabriela Hurezean, în Cronica Română, la momentul premierei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută