Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Doua expoziţii de amploare la Muzeul de Istorie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Doua expoziţii de amploare la Muzeul de Istorie Share Doua expoziţii de amploare la Muzeul de Istorie


Anul acesta la Muzeul de Istorie se vor organiza două expoziţii de amploare. Prima se numeşte “Comorile Chinei” şi se va desfăşura în perioada **mai-august**, iar cea de-a doua se numeşte “Aurul şi argintul antic al României” şi se va ţine în perioada **septembrie-decembrie**.

**“Comorile Chinei”** va fi o expoziţie de o importanţă excepţională cuprinzând artefacte din patrimoniul cultural al Chinei Cu acest prilej vor fi expuse 101 de exponate, care cuprind obiecte de bronz preistorice, figurine din Armata de teracotă bunuri culturale legate de Drumul Mătăsii şi alte bunuri culturale. Armata de teracotă oferă importante informaţii lumii moderne despre organizarea militară, cultura şi arta în timpul dinastiei Qin.

Expoziția **”Aurul și argintul antic al României”** își propune să reunească unele dintre cele mai reprezentative piese arheologice de aur şi de argint descoperite pe teritoriul României. Expoziția urmează să se verniseze mai întâi la sediul Muzeului Național de Istorie a României urmând apoi să fie itinerată în cel puțin 12 muzee din România. Reunind un patrimoniu valoros expoziția va oferi o succesiune de stop-cadre prilejuind o incursiune în timp, din neolitic până în secolul al VII-lea p. Chr.

Pentru mai multe **detalii** accesaţi [site-ul oficial](www.mnir.ro) sau pagina de [Facebook]( http://www.facebook.com/pages/MNIR/377004590437) a **Muzeului Naţional de Istorie**.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută