Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Copiii devin meşteri la Muzeul Satului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Copiii devin meşteri la Muzeul Satului Share Copiii devin meşteri la Muzeul Satului


Copiii devin meşteri mari şi pentru asta sunt chemaţi la atelier. **Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”** în perioada 16 februarie – 3 martie 2013 îi invită pe cei mici să petreacă timpul liber în mod creativ în ambianţa muzeului. Astfel trei week-end-uri începând cu **16 februarie**, între orele 10 şi 12, copiii vor confecţiona obiecte tradiţionale printre care cel mai emblematic este mărţişorul.

Proiectul ce debutează luna aceasta face parte din programul de pedagogie muzeală pentru anul 2013, intitulat **„Micii meşteri mari”**. Scopul acestor ateliere este cunoaşterea de către copii a tradiţiilor româneşti în ceea ce înseamnă simbolul mărţişorului la originea lui, în satele României, până la formele cunoscute astăzi.

De asemenea, în cadrul aceloraşi ateliere, copii îşi descoperă şi dezvoltă creativitatea şi imaginaţia, confecţionând sub coordonarea unor meşteri populari felicitări şi mici cadouri de început de primăvară şi pentru ziua de 8 Martie.

Atelierele se vor desfăşura în **sălile de pedagogie muzeală** din clădirea „Arhondaric”, numărul maxim de copii înscrişi fiind 15 pentru fiecare atelier.

**Taxa de participare** este de 5 lei de copil, adulţii însoţitori ai copiilor plătesc bilet de intrare. Înscrierile se fac începând cu data de 4.02.2013, la telefon 021.317.91.10/interior 195 sau la email:muzeulnationalal_satului@yahoo.com.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută