Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2013
Arhiva Zile si Nopti

Barbie-Cafe este primul restaurant dedicat celebrei păpuşi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Barbie-Cafe este primul restaurant dedicat celebrei păpuşi Share Barbie-Cafe este primul restaurant dedicat celebrei păpuşi


Dacă eşti o **Barbie** nu trebuie să trăieşti într-o lume de plastic. Frumuseţea a devenit un stereotip creat într-o oarecare măsură şi de industria jucăriilor pentru fetiţe. Acestea devin preocupate de felul în care arată la vârste din ce în ce mai fragede şi tind să se hrănească tot mai prost pentru a avea o talie mai subţire. În ciuda influenţei nocive din acest punct de vedere, păpuşa Barbie continuă să fie promovată în moduri noi şi surprinzătoare. **Mattel**, deţinătoarea licenţei Barbie, a cedat drepturile pentru deschiderea unui restaurant dedicat fanilor celei mai idolatrizate păpuşi.

Moda păpuşilor va ajunge treptat, dacă nu a făcut-o deja, în tendinţele hăinuţelor pentru fetiţele de 5-12 ani. Pasul important a fost făcut. **Barbie Café** s-a deschis recent în Taiwan şi este primul restaurant din lume dedicat celebrei păpuşi. Proprietarii localului speră să atragă cât mai mulţi clienţi şi să lanseze moda Barbie.

Motivele pentru care acest restaurant a fost deschis la Taipei, capitala taiwaneză, sunt popularitatea și prosperitatea restaurantelor în acest oraș, unde compania speră să atragă fani ai păpușii Barbie din China, Hong Kong și Japonia.
Barbie-Cafe este, desigur, inundat de coloarea roz, care se regăsește atât în obiectele de mobilier, cât și în uniformele angajaților și în preparatele disponibile în meniu. Tinerele care servesc la mese sunt costumate ca niște păpuși Barbie, având fustițe cu volane și diademe strălucitoare, **elemente de vestimentație** pe care mămicile le pot comanda, la dimensiunile corespunzătoare, pentru fiicele lor.

Păpușile Barbie, extrem de contestate în ultima vreme pentru promovarea unor **imagini deformate** asupra feminității și pentru influențarea preferințelor copiilor, sunt disponibile în nenumărate modele care să le inspire pe micuțe în alegerea unei cariere. De la Barbie-crainică TV, până la Barbie-bucătăreasă de lux sau Barbie în industria frumuseții, zonă unde sunt alocate peste 20 de modele de păpuși, toate acestea joacă un rol esențial pentru fetițele din cele mai multe părți ale lumii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută