Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Somon gravlax – Divino

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Somon gravlax – Divino Share Somon gravlax – Divino


Despre somonul gravlax am aflat prima dată la o emisiune de-a lui Jamie Oliver. Atunci am crezut că este un tip de somon nordic care nu a ajuns încă în supermarket-urile noastre. Ulterior am descoperit că înseamnă “somon îngropat”, în limba suedeză. Aceasta se referă la un vechi obicei în Scandinavia medievală de-a îngropa somon ușor sărat (și alte tipuri de pește) în sol sau în butoaie acoperite cu un pic de coajă de mesteacăn, fie pentru câteva zile (rezultatul fiind similar cu preparatele moderne de gravlax) sau pentru toată perioada de iarnă. În lucrarea sa “Produse alimentare și de gătit”, Harold McGee notează că din secolul 18 metoda se aplică doar pentru una sau două zile, obţinându-se un carpaccio de somon de o calitate excepţională.

La restaurantul Divino (la sugestia chef-ului Gigi) am gustat şi noi această delicatesă culinară, care a devenit curentă în toate bucătăriile care folosesc fileurile de somon. După perioada sărbătorilor, în care colesterolul a urcat peste normal, vă recomandăm acest antreu ce conţine omega 3 natural, rucola şi sos de muştar.

– Divino
– Galați, Calea Prutului, nr. 9
– Tel.: 0731 980 990
– www.clubdivino.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută