Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 31/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Licitaţie de artă românească

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Licitaţie de artă românească Share Licitaţie de artă românească


Artmark a organizat o licitaţie de arta în sala cea mare a hotelului **Hilton** din Bucureşti. A fost dat restartul pieţei de artă în 2013 într-un ritm alert. Cel mai disputată lucrare a fost cea a pictorului **Octav Băncilă** numită ”Ţigăncuşă”. La eveniment au participat peste 400 de persoane şi au fost licitate şi expuse 150 de palete.

Operele s-au vândut cu preţuri cuprinse între 5.000 si 130.000 de euro. Pictura **“Femei în parc”** a pictorului Ioan Andreescu a atins cea mai mare valoare în cadrul Licitației de Artă Românească, fiind adjudecată cu 130.000 de euro, în timp ce micuțul portret **“Venețiana”**, al fascinantului **Nicolae Tonitza**, a atins valoarea de 75.000 de euro. Cel de-al treilea loc în clasamentul lunii ianuarie este ocupat de pictorul Ion Țuculescu, a cărui operă abstract-folclorică **“Adevăr și poezie la Mangalia”** a fost adjudecată cu suma de 70.000 de euro.

Pentru **luna februarie**, Artmark pregătește iubitorilor de artă o nouă serie de evenimente: Licitaţia de Mărțisor I – Pictură și sculptură, Licitația de Mărțișor II – Mărțișoare de Epocă, Bijuterie și Artă Decorativă .

**Artmark** este o casă de licitaţii de artă înfiinţată în 2008 care selectează, evaluează şi pune în circuitul pieţei de artă opere cu autenticitate garantată, susţinând în paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizează expoziţii de artă de anvergură naţională.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută