Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Curiozitaţi din lumea animalelor la Muzeul Antipa

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Curiozitaţi din lumea animalelor la Muzeul Antipa Share Curiozitaţi din lumea animalelor la Muzeul Antipa


**Sâmbătă 2 februarie**, începând cu ora 11.00, Directorul General al Muzeului „Antipa” vă aşteaptă “să deschideţi” împreună uşa laboratorului său. Muzeul continuă seria întâlnirilor cu specialiştii, grupate în ciclul de conferinţe **”La Antipa, în spatele uşilor închise”**.

Conferenţiarul propune publicului abordarea lumii vii prin descoperirea celor mai ciudate specii terestre și acvatice, remarcabile prin ingeniozitatea adaptărilor lor la mediile în care trăiesc. Vor fi prezentate, în mod accesibil și bogat ilustrat, adaptări ale diferitelor specii de nevertebrate precum: **”scânteile mării”**, **”lanterna lui Aristotel”** şi multe altele. Acestea sunt ciudate prin morfologia și comportamentul lor. Dintre vertebrate, vor fi prezentate speciile de peştii cu înotătoare spectaculoase și neobișnuite pentru acest grup.

Toate **curiozităţile** morfologice sau etologice din lumea animalelor ne plac, ne trezesc interesul, ridică întrebări asupra rolului lor în viaţa speciilor și explică relația lor armonioasă cu mediul în care trăiesc.

Pentru al doilea an consecutiv, **”Muzeul Antipa”** va acorda premii la sfârsitul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia telescoapelor, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfaşura anul viitor.

**Înscrierea participanţilor** începe acum şi se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro. Participarea la eveniment se face pe baza **biletului de vizitare** a Muzeului: elevi şi studenţi vor plăti 5 lei, pensionari 10 lei, iar adulţi 20 de lei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută