Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Petrom are grijă de români

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Petrom are grijă de români Share Petrom are grijă de români


Proiectul Ţara lui Andrei este condus de **Petrom** şi a luat fiinţă in 2009 şi în cele cinci ediţii desfăşurate a oferit celor 25.000 de elevi şi 1.700 de profesori o experienţă unică de creativitate şi muncă în echipă. Copii au învăţat ca pot schimba ţara în care trăiesc. O altă iniţiativă dedicată tinerei generatii este Tabăra lui Andrei.

**Ţara lui Andrei** îi susţine pe cei care ştiu, pot şi vor să-i inspire pe cei de lângă ei. Îi susţine pe toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună în fiecare zi.

**Campaniile** organizate de Petrom au un scop umanitar. Asociaciaţia ACSIS Este o campanie socială care activează în domeniul drepturilor copiilor. ACSIS sprijină copiii şi luptă împotriva apariţiei riscului de abandon al copiilor. Campania Concordia este un proiect ce a luat naştere în 1992 şi realizează proiecte menite să ajute tineri din familii defavoriyate sau chiar după stradă. În prezent, Concordia ocroteşte peste 400 de copii şi tineri din casele şi locuinţele sale.

**Asociaţia Prietenia** şi-a propus şi a reuşit să ajute persoanele cu dizabilitaţi mentale. Începând cu 1996, “Prietenia” se ocupă de asistarea şi susţinerea copiilor şi adulţilor prin diferite metode terapeutice. Un proiect ambiţios este şi Asociaţia ViitorPlus ce promovează dezvoltarea sustenabilă în zonele de producţie şi managementul resurselor naturale la nivel de individ, comunitate şi organizaţii.

Petrom a început progresiv, iar primele inițiative au fost concentrate pe protecţia mediului şi pe promovarea unei atitudini responsabile faţă de resursele naturale. Apoi, a continuat cu investiţii importante pentru sistemul educaţional românesc – de la reconstrucţia de şcoli până la proiecte de educaţie non-formală care urmăresc să deschidă orizonturile elevilor, dar si ale dascălilor. A urmat sprijinirea sistemului naţional de sănătate prin parteneriate cu Ministerul Sănătăţii şi SMURD. Au încercat să dea şansă la viaţă cât mai multor oameni, prin extinderea sistemului de telemedicină de urgenţă şi recompensarea doctorilor din România.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută