Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Concert TRUDA

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Concert TRUDA Share Concert TRUDA


TRUDA e o formaţie metal din Cluj foarte iubită de public pentru versurile directe, pentru muzica pe care o face în studio şi pentru atmosfera pe care o creează pe scenă, în timpul spectacolelor. Trupa apare ca formaţie în decembrie 2006, la iniţiativa lui Fotzey, pe atunci chitarist al formaţiei CASH. Primele piese Truda au fost făcute de Fotzey, Don Benassi şi Nunu: „Idiot”, „Te naşti, trudeşti şi mori”, „Purcica mea”, etc. În 2007 Ghiavolu devine vocalistul formaţiei, dar după înregistrarea primului EP, „Purcica mea”, se retrage din trupă şi este înlocuit de Stancu Sebastian. Dar Truda realmente renaşte în momentul în care Fotzey preia postul de vocal, iar la bas şi chitară vin Johann Hentz şi Syca-n Destroy.

Truda a mai cîntat de cîteva ori la Rockstadt, clubul de rock din Braşov, dar de fiecare dată oamenii vin la concertele rockerilor clujeni şi umplu clubul. Şi sîmbăta asta a fost la fel, chiar dacă spectacolul a început mai devreme decît de obicei şi – firesc – s-a terminat mai repede decît restul concertelor de la Rockstadt. Un concert Truda nu înseamnă numai muzică, ci şi comunicare continuă cu publicul, şi spectacol, şi mesaje directe şi îndrăzneţe, şi multă, multă voie bună, chiar dacă versurile Truda nu sunt tocmai vesele. Dar sunt în română, ceea ce e foarte important pentru publicul de aici şi acum, pentru că dacă vrem să ascultăm o formaţie în limba engleză – ascultăm direct formaţiile din afara ţării, preferăm ca ai noştri să se exprime cum ştiu ei mai bine – în limba lor, adică. Iar Truda e o astfel de formaţie – care cîntă în limba noastră despre problemele şi trăirile noastre.

Şi de data asta spectacolul a fost asigurat de Fotzey, vocalistul formaţiei – şi nu numai datorită muzicii (cineva şi-a însemnat pe telefonul mobil cele mai interesante înjurături – şi a fost unul din cele mai sărace concerte Truda în acest sens, dar prietenul vedea pentru prima oară un concert Truda). Dacă n-aţi ajuns la concert – nu-i pierdeţi data viitoare!
Cît despre următoarele concerte la Rockstadt, urmează Viţa de Vie pe 8 februarie, Ţapinarii pe 9 februarie, F.A.N. pe 15 februarie, The Rock pe 16 februarie şi Rockstadt Fest pe 22-23 februarie. Distracţie faină, prieteni! Rock norock!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută