Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Amour, 10 nominalizări la premiile César

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Amour, 10 nominalizări la premiile César Share Amour, 10 nominalizări la premiile César


Academia de Arte şi tehnici cinematografice din Franţa şi-a anunţat nominalizările pentru cea de-a 38-a ediţie a Premiilor César, eveniment care va avea loc pe 22 februarie la Paris. Șapte dintre lungmetrajele distribuite în România de Independența Film au cele mai multe nominalizări.

**Amour**, filmul lui Michael Haneke – producţie franceză, dar înscrisă ca austriacă dată fiind naţionalitatea regizorului – a fost nominalizat la zece secţiuni: “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor”, “Cel mai bun actor”, “Cea mai bună actriţă”, “Cel mai bun scenariu original”, “Cea mai bună imagine”, “Cel mai bun montaj”, “Cea mai bună actriţă în rol secundar”, “Cel mai bun sunet”, “Cele mai bune decoruri”.

**Holy Motors**, de Leos Carax, a fost nominalizat de nouă ori, la secţiunile: “Cel mai bun actor”, “Cel mai bun film”, “Cel mai bun scenariu original”, “Cel mai bun regizor”, “Cea mai bună imagine”, “Cea mai bună actriţă în rol secundar”, “Cel mai bun sunet”, “Cel mai bun montaj”, “Cele mai bune decoruri”.

Alte pelicule (distribuite tot de **Independenţa Film**) nominalizate la César şi care pot fi deja văzute în cinematografele din România sînt: **Oslo, 31 august, Angels Share** şi **A Royal Affair**, menţionate la secţiunea “Cel mai bun film străin”. **Populaire** şi **Dans la maison** (In the House), din 2012, candidate şi ele la César, vor fi aduse anul acesta în România tot de Independenţa Film.

Echivalentul Oscar-urilor Academiei Americane de Film, **Premiile César** sînt o distincţie anuală instituită de Academia de Arte şi tehnici cinematografice (l’Académie des Arts et Techniques du Cinéma) din Franţa. Anul trecut, cîştigătorul premiilor César a fost The Artist, cel care ulterior a primit şi Oscar-ul pentru “Cel mai bun film”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută