Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

“Sophiechen und der Riese” – o poveste despre prietenie şi uriaşi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Sophiechen und der Riese” – o poveste despre prietenie şi uriaşi Share “Sophiechen und der Riese” – o poveste despre prietenie şi uriaşi


Sfârşitul acestei luni aduce la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong premiera spectacolului „Sophiechen und der Riese”, o adaptare scenică de David Wood după Roald Dahl.

În rolul principal o regăsim pe Sophie, care descoperă nu numai că uriașii există cu adevărat, dar se și împrietenește cu cel mai blând dintre ei. Împreună vor avea parte de aventuri minunate și vor lupta din răsputeri împotriva lui Înghite-Hălci și Sfarmă-Pietre care amenință să distrugă specia umană.

Cu siguranță veți îndrăgi atât povestea, cât și personajele spectacolului și veți intra într-o lume fabuloasă, unde totul este posibil și orice vis e cu putință.

„La un moment dat am văzut o piesă pentru copii şi mi-a plăcut foarte mult textul, iar povestea pe care o spunem noi aici este ceva foarte frumos, ne învaţă că lucrurile frumoase sunt dincolo de aparenţe şi trebuie să avem răbdare ca să le descoperim. Uriaşul la început pare carnivor şi înspăimântător, dar de fapt este un uriaş prietenos, foarte curajos, care nu mănâncă copii, ci legume. Din această cauză este exclus din lumea uriaşilor, dar lui nu-i pasă. Aici am încercat să trasmitem un mesaj pentru tinerii din această generaţie care fac compromisuri uriaşe pentru a fi pe placul anturajului, în loc să aibă curajul să se arate aşa cum sunt”, spune Daniel Plier, regizorul spectacolului.

Din distribuţie fac parte Claudia Stühler, Angela Páskuy, Jenö Major şi Adrian Prohaska, patru actori care interpretează o suită de personaje, şi reuşesc să schimbe fiecare câteva costume de-a lungul celor 50 de minute de spectacol.

„În poveste sunt foarte multe personaje şi foarte puţini actori. Aici actorul trebuie să se proiecteze în păpuşă, e mai complex şi mai difcil. Mişcarea mânii trebuie perfect coordonată cu mimica şi cu glasul. Dar merită să o faci pentru a realiza această poveste frumoasă, cu multe apecte pozitive pentru teatrul de copii”, mai spune regizorul.

Regizorul Daniel Plier este la prima colaborare cu teatrul din Sibiu, după ce cu ani în urmă a făcut teatru de păpuşi în Franţa.
Premiera va avea loc duminică, 27 ianuarie, de la ora 11:00, la Teatrul Gong. Preţul unui bilet este de 6 lei. Spectacol realizat în limba germană, cu subtitrare în limba română.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută