Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Lolele vin și anul acesta să alunge spiritele rele

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Lolele vin și anul acesta să alunge spiritele rele Share Lolele vin și anul acesta să alunge spiritele rele


Parada Lolelor din Agnita revine și în această iarnă pe străzile orașului, unde cele aproape 200 de lole vor dansa, vor cânta și vor încerca să alunge spiritele rele și să ureze bun venit noului an.

Întâlnirea lolelor va începe la ora 9:00, când acestea se vor încolona și vor pleca spre centrul orașului. Pe drum, lolele vor prezenta un personaj tradițional, după care vor face popas în fața Primăriei Agnita, unde vor prezenta un spectacol special. După ora 11:30 lolele își vor începe fuga prin oraș, înveselindu-i pe agnițeni și invitându-i la balul lolelor, eveniment care va încheia ziua dedicată acestor personaje deosebite.

La parada din 27 ianuarie vor fi nelipsite personajele mascate, care vor defila alături de personajele simbolice ale breslelor săseşti din Agnita.

Obiceiul Lolelor din Agnita, atestat în anul 1689, este strâns legat de ritualul înmânării lăzii de breaslă noului staroste. Lolele, personaje mascate şi gălăgioase aveau rolul de a proteja alaiul breslaşilor, dar şi de a alunga iarna grea şi spiritele rele.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută