Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Gală de balet la sindicate

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Gală de balet la sindicate Share Gală de balet la sindicate


Teatrul de Balet Sibiu prezintă în data de 30 ianuarie, începând cu ora 19:00, o Gală de Balet gândită să reunească fragmente din spectacole celebre în toată lumea. Astfel, în cadrul acestei gale, balerinii teatrului sibian vor prezenta părți din spectacole cunoscute de balet clasic din repertoriul internaţional, precum „Corsarul”, „La fille mal gardée”, „Esmeralda”, „Coppelia”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Diana şi Achteon”, „Baiadera”, „Flăcările Parisului” şi „Don Quijote”.

Dacă unele secțiuni sunt gândite special pentru acest eveniment, altele fac deja parte din repertoriul baletului sibian. Este cazul spectacolului ”Don Quijote”, care a avut premiera la Sibiu în data de 16 mai 2012 şi după succesul înregistrat în stagiunea trecută acesta a fost reluat de câteva ori pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de fiecare data cu mare succes la public.

Un alt exemplu bine primit de sibieni este și ”Frumoasa din pădurea adormită”, spectacol ce a avut premieră în luna noiembrie a anului trecut. Dacă premiera i-a avut ca prim solişti pe Cristina Terentieva şi Alexei Terentiev, prim-balerini ai Operei din Chişinău, spectacolul a fost prezentat șila jumătatea acestei luni, cu doi dintre balerinii sibieni ca protagoniști principali: Saaya Pikula şi Alexandru Pilcă. De asemenea, trebuie menționată contrubuția în acest spectacol a Ansamblului Junii Sibiului și a Școalii de Balet “Young Ballet”.

Născut în august 2008, Teatrul de Balet Sibiu este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face să fie o companie unică în felul ei în România. Instituția a debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numărul lor a crescut constant, fiind actualmente de peste două duzini. Aceştia au o medie de vârstă de 22 ani şi provin din şcoli, ţări şi continente diferite. În stagiunile anterioare, printre colaboratori s-au numărat şi dansatori din Belgia, Finlanda, Italia, Cuba şi Insulele Capului Verde.

*Biletele pentru spectacolele Teatrului de Balet Sibiu pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Sindicatelor, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 16:00. Costul unui bilet întreg este de 10 lei, iar un bilet redus pentru elevi, studenţi şi pensionari costă doar 5 lei.*

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută