Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Maxim Belciug cântă în recital Viva la guitarra

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Maxim Belciug cântă în recital Viva la guitarra Share Maxim Belciug cântă în recital Viva la guitarra


Acodurile de chitară nu au sunat atât de spaniole niciodată. În timp ce amatorii îi ciupesc corzile în găsirea unor sunete plăcute, profesioniştii fac istorie. Unul dintre ei este **Maxim Belciug**. Miercuri, 30 ianuarie 2013 la ora 19.00, Sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucureşti îi găzduieşte un recital de chitară spaniolă.

**Folia de Espana**, aşa cum este intitulat evenimentul, îşi propune o incursiune în etosul muzical iberic, de la acordurile renascentiste ale lui Luis de Milán până la sonorităţile moderne semnate de Joaquín Rodrigo, trecând prin epoca de aur a chitarei, deschisă de Fernando Sor şi împlinită de Francisco Tárrega.

Concertul de miercuri reprezintă doar începutul unei dezlănţuiri în forţă. Artişti români, iubitori ai chitării pe care o consideră construită “după chipul şi asemănarea sufletului popular.” vor începe un sezon de muzică live. **“Viva la guitarra”**, al cărui debut va fi pe **30 ianuarie**, ţine saşe luni. Timp în care iubitorii de muzică rece vor avea ocazia să se întâlnească cu intrumentul sută la sută spaniol, chitara.

Stagiunea Viva la guitarra are loc în perioada ianuarie – iunie 2013 şi este organizată de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu **Institutul Cervantes**. Concertele au loc în ultima zi de miercuri a fiecărei luni, în sala Auditorium a Institutului Cervantes din Bucureşti

Dacă vă întrebaţi care este **preţul biletelor**, aflaţi că intrarea este liberă. Iubitorii de muzică bună nu au nici o scuză pentru a lipsi de la un astfel de eveniment.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută