Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/01/2013
Arhiva Zile si Nopti

Incubator107, locul unde oricine poate învaţa orice

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Incubator107, locul unde oricine poate învaţa orice Share Incubator107, locul unde oricine poate învaţa orice


Se spune că oamenii cei mai inteligenţi nu au niciodată abilităţi extraordinare, ci pur şi simplu posedă o curiozitate de nestăvilit, caracteristică ce îi împinge să înveţe toată viaţa. Fie că e vorba de un curs de perfecţionare pentru jobul actual, o schimbare radicală de domeniu sau adoptarea unui hobby nou, mereu există ceva nou de asimilat.

Stereotipul conform căruia numai tinerii sunt capabili să memoreze şi prindă din zbor informaţii noi păleşte în faţa conceptelor de **life long learning**. Scuzele precum vârsta, timpul sau lipsa banilor rămân de multe ori doar nişte scuze dacă ne dorim cu adevărat să fim activi şi avizi de noutate.

Tocmai pe acest concept merge şi unul din cele mai noi şi ingenioase proiecte din România, numit sugestiv **Incubator 107**. Sloganul lor nu lasă loc de neclarităţi. Incubatorul se auto-declară “locul în care oricine poate învăţa pe oricine, orice”. Scopul proiectului este de a încuraja oamenii în călătoria lor nesfârşită, dar veşnic plină de satisfacţii, de a învăţa constant lucruri noi.

Nimeni nu le ştie pe toate, însă fiecare din noi ştie câte un pic şi îi poate învăţa pe alţii, primind la schimb cunoştinţe pe care nu le avea. Sună cât se poate de firesc, nu-i aşa? Fiecare lună începe cu câte o **Nocturnă** unde se experimentează rând pe rând toate atelierele în curs, iar invitații vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins.

Incubator107 a plecat din mansarda unei case bucureştene prin aprilie 2011 şi a ajuns în toată ţara, fiindcă peste tot e nevoie de locuri unde să poţi învăţa şi să poţi descoperi pasiuni noi. Aşa că incubatorul a început să clocească idei şi în **Iași** (din aprilie 2012), **Cluj** (din mai 2012), **Timișoara** (din iulie 2012) și **Brașov** (din octombrie 2012).

Atelierele lor sunt multe, încântătoare, curioase, interesante, diverse. **Domeniile de interes** variază de la spiritualitate şi ocultism (citit în cafea, meditaţie budistă) până la subiecte foarte bine ancorate în realitatea zilelor noastre, cum ar fi consumerismul, frumuseţea sau gătitul. Lista completă a cursurilor pentru fiecare oraş o puteţi găsi pe [site-ul Incubatorului](http://www.incubator107.com/). Noi vă recomandăm călduros să vă uitaţi peste ele cu mintea deschisă şi dorinţa de a învăţa!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută